"Професіонал, який необхідний Україні": Зеленський офіційно представив нового голову НБУ

"Професіонал, який необхідний Україні": Зеленський офіційно представив нового голову НБУ
Читать на русском

Володимир Зеленський підкреслив, що НБУ повинен працювати на економічне зростання при стабільній гривні.

Новий голова Національного банку України Кирило Шевченко "саме той професіонал, який необхідний й НБУ, й економіці, й всій Україні". Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву президента Володимира Зеленського під час офіційного представлення нового голови Нацбанку.

"Сьогодні я радий офіційно представити нового главу Національного банку Кирила Шевченка. Я як президент повністю підтримую твердження, що глава НБУ повинен бути незалежним. Крім незалежності, у глави НБУ має бути ще як мінімум три важливих якості: професіоналізм, мужність та відповідальність. Переконаний, що пан Шевченко - саме така людина", - заявив Зеленський.

При цьому він нагадав, що Шевченко має понад 20 років досвіду в банківській справі. Крім того, Зеленський вважає, що успішне керівництво "Укргазбанком" підтверджує, що Шевченко є тим професіоналом, який необхідний й НБУ, й економіці, й всій Україні.

"Важливо продовжувати ефективну співпрацю з нашими партнерами: з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком та іншими потужними фінансовими партнерами України. Не менш важливо приймати системно важливі рішення, які, врешті-решт, забезпечать дві довгоочікувані речі - реальні кредити для українського бізнесу і доступне іпотечне кредитування для всіх наших громадян", - вказав президент.

Також Зеленський підкреслив, що Нацбанк повинен працювати на економічне зростання при стабільній гривні.

Читайте також:

Як раніше повідомляв APnews, Верховна Рада призначила 16 липня Кирила Шевченка новим главою Нацбанку.

Новини партнерів

Вантажівка Нацгвардії виїхала з колони на зустрічну смугу та протаранила Lanos: серед загиблих 12-річна дівчинка
У НАБУ розкрили махінації з відмивання грошей, які здійснював Новак на посаді глави "Укравтодору"

Найпопулярніше за тиждень