Справа Труханова. Співзасновнику одеської будівельної компанії призначили заставу в 59 мільйонів

Справа Труханова. Співзасновнику одеської будівельної компанії призначили заставу в 59 мільйонів
Читать на русском

Загальний розмір збитку сягає 689 млн гривень.

ВАКС обрав запобіжний захід ще одному підозрюваному у справі про незаконне привласнення землі та коштів в Одесі. Так, співзасновнику одеської будівельної компанії "Будова" Дмитру Димарському призначили максимальну заставу в 59 млн гривень.

Про це APnews повідомляє з посиланням на рішення суду.

Відомо, що у цій кримінальній справі велика кількість фігурантів – зокрема, мер Одеси Геннадій Труханов із заставою в 30 млн грн, директор юрдепартаменту Інна Поповська - 26 млн, екс-голова депутатської комісії з комунальної власності Василь Шкрябай - 8 млн, колишній прокурор Олег Жученко - 2 млн 618 тис.

Варто зазначити, що прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури наполягали на взятті Димарського під варту з альтернативою застави у розмірі 237 млн грн.

В ході обрання запобіжного заходу прокурор зачитав подробиці так званої угоди між компанією "Будова" і скандальним одеським бізнесменом Володимиром Галантерником, який втік до Великобританії. При цьому він також є фігурантом справи.

Галантернику повідомили про підозру заочно.

Зазначається, що саме Галантерник забезпечив потрібне для компанії Димарського голосування депутатами Одеської міськради. Одна ділянка землі на вул. Жаботинського, 54, коштувала "будові" $ 4 млн. "Понятійна угода" була вилучена співробітниками НАБУ під час обшуків, які проходили в цьому і минулому роках.

За кілька років на Жаботинського в Одесі "Будова" звела сім хмарочосів по 25 поверхів кожен. Як з'ясували правоохоронці, лише одна оборудка коштувала бюджету міста 129,7 млн грн.

Раніше за рішенням Печерського районного суду на земельну ділянку по Жаботинського було накладено арешт. Також суддя заарештував всі будівлі і недобудови, які знаходяться на цій землі.

Також у суді прокурори надали таблицю обліку витрат "Будівельні" і доводили, що співучасники справи за фінансові винагороди отримували необхідні судові рішення на свою користь і підкуповували представників ЗМІ.

Слідство вважає, що за $30 000 було отримано потрібне рішення Апеляційного суду по земельній ділянці в Одесі рекреаційного призначення по вулиці Академічній, 30.

Минулого року одеська будівельна компанія "Будова" зазнала збитків у розмірі понад 70 мільйонів гривень, як свідчать дані з відкритих джерел.

Нагадаємо, НАБУ 6 жовтня повідомило про підозру 16 підозрюваним у справі, 10 з них є учасниками злочинної організації, решта - співучасниками.

За даними слідства, протягом трьох років в Одесі підозрюваним вдалося заволодіти грошима місцевого бюджету і землею, яка надалі була забудована будинками компанії "Будова".

В результаті злочинної схеми шість земельних ділянок площею 15,9 га перейшли у приватну власність. Загальний розмір збитку сягає 689 млн гривень.

Як повідомляв APnews, одеській чиновниці, підозрюваній у привласнені землі, призначили 26 млн грн застави.

Новини партнерів

Я не вважаю, що мої слова про смерть Полякова були неетичними - Третьякова вперше прокоментувала скандал
Кількість COVID-хворих різко зросла: Україна - четверта у світі за рівнем смертності

Найпопулярніше за тиждень