Прикордонники очікують прибуття до України понад 20 000 паломників-хасидів

Прикордонники очікують прибуття до України понад 20 000 паломників-хасидів
Читать на русском

Найбільша кількість паломників-хасидів буде слідувати через пункти пропуску "Бориспіль" і "Жуляни".

В Україні на початку вересня приїдуть понад 20 000 паломників-хасидів для святкування іудейського Нового року Рош га-Шана.

Про це APnews повідомляє з посиланням на пресцентр Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

Як повідомили прикордонники, в основному віряни будуть слідувати через пункти пропуску "Бориспіль" і "Жуляни".

Для швидкого і якісного забезпечення пропускних операцій, буде залучено додатковий персонал прикордонників. Відзначається, що були проведені заняття з підвищення рівня знань організації прикордонного контролю та пропускних операцій.

Співробітники ДПСУ детально вивчали паспорта громадянина Ізраїлю, щоб уникнути можливих підробок під час пропускних операцій.

"15 прикордонників, залучалися до заняття мають багаторічний досвід по здійсненню прикордонних операцій. Вже з початку вересня вони будуть надавати практичну допомогу в пунктах пропуску "Бориспіль" та "Жуляни", - йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, за заявою глави Нацполіції Ігоря Клименка в цьому році очікується, що Умань відвідають близько 50 000 хасидів.

Раніше APnews повідомляв, на свято Рош га-Шана в Умані понад 50 поліцейських з різних міст України, а саме Черкас, Києва, Дніпра, Житомира, Вінниці та Одеси будуть забезпечувати правопорядок і нести службу в місцях компактного проживання і паломництва брацлавських хасидів. Допомагати їм будуть представники громадського формування Умані "Штурм".

Новини партнерів

Антон Геращенко став радником глави МВС
Швейцарські розвідслужби попередили про можливі теракти в центрах вакцинації від COVID-19

Найпопулярніше за тиждень