Президент Зеленський: День пам’яті та примирення - не заміна 9 Травня

Президент Зеленський: День пам’яті та примирення - не заміна 9 Травня
Читать на русском

Він нагадав, що українці воювали разом з десятками народів проти нацизму: росіянами, поляками, білорусами, євреями, грузинами та багатьма іншими

Володимир Зеленський у День пам'яті та примирення 8 травня заявив, що в Україні його ввели не на заміну свята 9 Травня. Він наголосив, що цей день потрібен для того, щоб зберегти й зрозуміти історію повніше, бо "вона – спільна, одна на всіх у світі".

Про це APnews пише з посиланням на його заяву.

"Щоб ніколи не забути, що нацизм був абсолютним злом. І будь-хто з тих, хто намагається виправдовувати його, заслуговує лише на засудження. Ніколи не забути, що українці воювали разом з десятками народів проти нацизму. Разом з росіянами, поляками, білорусами, євреями, грузинами, вірменами, британцями, американцями, французами та багатьма іншими. І точно не для того, щоб війна забирала життя наших людей 76 років потому", - сказав президент України.

Додав, що Друга світова стала найстрашнішою в історії людства. Тому були створені міжнародні інституції та правила для підтримки глобального миру. І поважати їх – обов'язок усіх людей, а особливо – очільників держав та інших політиків.

"Та щоб ніколи не забути, що мир втрачається надзвичайно легко. І це справжнє щастя, коли вдається його відновити. Пам'ятаємо. Перемагаємо. І цінуємо життя. Вічна пам’ять загиблим у Другій світовій війні! Ніколи знову!", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що у День пам'яті і примирення в Україні вшановують жертв Другої світової війни. А вже 9 травня в Україні відзначається 76-а річниця перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

APnews писав, як Кличко та ветерани поклали квіти до могили Невідомого солдата.

Новини партнерів

"Це завершення Другої світової війни": Кличко заявив, що не бачить різниці між 8 і 9 травня
"Прилетіло в голову": депутат від "Слуги народу" влаштував бійку у центрі Харкова

Найпопулярніше за тиждень