Президент схвалив закон про будівництво пандусів

Президент схвалив закон про будівництво пандусів
Читать на русском

Документом передбачено зміни в закон "Про регулювання містобудівної діяльності"

У понеділок, 10 лютого, президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №0863, який передбачає дозвіл на облаштування пандусів у будинках без документа про право власності та користування земельною ділянкою. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Документом передбачено зміни в закон "Про регулювання містобудівної діяльності", якими дозволяється пристрій засобів безперешкодного доступу до об'єктів житлово-комунального та громадського призначення, у тому числі до під'їздів та/або квартир в житлових будинках, осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при відсутності документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою.

Крім того, в законі зазначається, що об'єкт не може бути прийнятий в експлуатацію у разі, якщо він не відповідає вимогам будівельних норм, державних стандартів і правил, у тому числі за доступністю для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Порядок облаштування засобів безперешкодного доступу до об'єктів або їх розумного пристосування встановлює Кабінет міністрів.

Новини партнерів

Підозрюваній у погрозах Зеленському обрали запобіжний захід
Прокуратура відкрила справу через "паспорти" в ОРДЛО

Найпопулярніше за тиждень