Прем'єр Грузії звинуватив Саакашвілі в підготовці вбивства опозиціонерів

Прем'єр Грузії звинуватив Саакашвілі в підготовці вбивства опозиціонерів
Читать на русском

Нібито вбивства хотіли зробити під час акції на підтримку Саакашвілі.

Михайло Саакашвілі разом зі своїми соратниками планував вбивство видних опозиціонерів. Про це APnews повідомляє з посиланням на виступ прем'єр-міністра Грузії Іраклія Гарібашвілі в ефірі телеканалу "Імеді".

Глава уряду зазначив, що інформацію про можливе вбивство лідерів опозиції розкрили співробітники спецслужб. Ця акція мала пройти під час мітингу в Тбілісі.

"Їх план був такий: під час кульмінації і мобілізації близько 10 тисяч осіб, і, напевно, вони змогли б цього досягти, поліції довелося б затримати Саакашвілі. І, можливо, використовувати спецтехніку. І в цей час однією з версій розглядалася вбивство в метушні декількох опозиційних лідерів. Це було однією з версій їх плану з метою делегітимізації нашого керівництва, за кордоном б показали, як тут вбивають опозиційних лідерів. і тоді б вони зажадали відставки уряду і призначення позачергових виборів", - заявив Гарібашвілі.

Втім, Гарібашвілі заявив, що лідер "Єдиного Національного руху" Ніка Мелія не підтримав цю ідею. Сам же Мелія вже анонсував акцію "Свободу Міші", яка повинна пройти в замку Руставі сьогодні о 15:00.

Раніше APnews повідомляв, що в Грузії Саакашвілі звинуватили в підготовці держперевороту. Правоохоронці запобігли черговий злочин політика, заявила місцева влада.

Новини партнерів

Багато людей "з дуже відомими іменами" допитають через замах на Шефіра – Зеленський
У "Слузі народу" назвали основного кандидата на заміну Разумкову

Найпопулярніше за тиждень