Правоохоронці затримали підозрюваного у підготовці вбивства Осмаєва генерала СБУ

Правоохоронці затримали підозрюваного у підготовці вбивства Осмаєва генерала СБУ
Читать на русском

Керівник Служби безпеки України Іван Баканов назвав це викриття найважливішим за всю історію незалежності

Співробітники Служби безпеки України затримали генерала СБУ Валерія Шайтанова за підготовку вбивства Адама Осмаєва на замовлення російських спецслужб. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу відомства.

"Контррозвідка Служби безпеки України провела резонансну спецоперацію з викриття високопоставленого агента ФСБ у вищих ешелонах влади. Так, сьогодні було затримано генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, якого підозрюють у державній зраді та скоєнні терористичних актів. Зокрема, за завданням російських спецслужб він планував убивство відомого добровольця Адама Осмаєва", - йдеться у повідомленні.

Керівник Служби безпеки України Іван Баканов назвав це викриття найважливішим за всю історію незалежності.

"На жаль, людина, яка отримала генеральське звання після Революції гідності і повинна була захищати Україну, насправді працювала проти неї", - підкреслив він.

В СБУ підкреслили, що слідство має достатньо доказів, що Шайтанов є агентом ФСБ Росії. Генерал, який є одним з колишніх керівників Центру спеціальних операцій "А" СБУ, насправді був на агентурному зв'язку під псевдонім "Бобиль" у полковника ФСБ Ігоря Єгорова.

За інформацією слідства, Шайтанов планував теракти на території України та вже підібрав для цього колишнього спецназівця, а також передавав Росії інформацію про деякі таємні операції в зоні АТО і ООС, керівництво українських спецслужб і надавав іншу допомогу. Крім того, зафіксовані агентурні зустрічі Шайтанова з Єгоровим.
За державну зраду генералові нібито обіцяли 200 тисяч доларів і паспорт громадянина Росії.

Наразі вирішується питання про оголошення Шайтанову про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 111 (державна зрада) і ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу, і обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв APnews раніше, всі водії, які перевозять понад три особи, та пасажири транспортних засобів будуть проходити термометрію при в’їзді до Києва з четверга, 16 квітня, до понеділка, 20 квітня.

Новини партнерів

Перші сигнали – тривожні: МОЗ розпочало аудит системи охорони здоров’я
Кличко повідомив про посилений контроль на в'їзді у Київ

Найпопулярніше за тиждень