Правоохоронці проводять обшуки в Одеському морпорту та офісі АМПУ

Правоохоронці проводять обшуки в Одеському морпорту та офісі АМПУ
Читать на русском

Керівництво Одеського морпорту та АМПУ може бути причетним до масштабних зловживань

Співробітники Офісу генерального прокурора та Служби безпеки України провели обшуки у приміщеннях Одеського морського торговельного порту, Адміністрації морських портів та їх структурних підрозділах. Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Слідство вважає, що керівництво Одеського морпорту та АМПУ може бути причетним до масштабних зловживань, через які держава щорічно зазнавала збитків в особливо великих розмірах.

"Упродовж п`яти років посадовці зазначених державних підприємств, ймовірно, здавали в оренду наближеним до них комерційним структурам буксири державного портового флоту за значно заниженими тарифами. За даними слідства, керівництво порту затвердило для бізнесменів розцінки, які в десятки разів були нижчими від фактичних витрат, а орендні ставки не включали надбавки за роботу у вихідні, святкові дні та вночі. Разом з тим, витрати на обслуговування, паливо та ремонт буксирів Одеський морський торговельний порт здійснював собі у збиток. Таким чином фірми-орендарі надавали послуги із буксирування, які раніше надавали державні підприємства та отримували від судновласників значні прибутки, які мали надходити до бюджету", - йдеться в повідомленні.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження відкритого за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) Кримінального кодексу України.

Новини партнерів

МЗС: всі 48 українців з’явилися на евакуацію з Уханю
Новіков: в НАЗК зможуть перевірити всі декларації за півроку

Найпопулярніше за тиждень