Пожежа у пансіонаті Харкова: в МВС виправдалися перед Зеленським за смерть 15 людей

Пожежа у пансіонаті Харкова: в МВС виправдалися перед Зеленським за смерть 15 людей
Читать на русском

Заступник глави МВС розповів, чому не вдалося врятувати людей.

В МВС заявили, що врятувати 15 літніх людей, які загинули у пожежі в харківському пансіонаті, не вдалося через швидке поширення вогню та фізичний стан осіб, які знаходилися на другому поверсі приватного геріатричного пансіонату.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву першого заступника міністра внутрішніх справ Сергій Ярового – його цитує Офіс президента.

Повідомляється, що під час огляду місця трагедії Яровий доповів главі держави про обставини надзвичайної ситуації та перебіг порятунку людей і ліквідації пожежі. Так, інформація про виникнення пожежі надійшла о 15:03.

"У ході з’ясування обставин було встановлено, що в будинку можуть перебувати літні люди. До місця були направлені підрозділи ДСНС у достатній кількості для того, щоб виконати завдання з гасіння та рятування людей. Після прибуття о 15:15 ситуація була наступна: виривалося полум’я по периметру всієї будівлі, а також густий чорний дим. У вікна було видно, що вогонь розповсюдився на весь другий поверх. Також горить перекриття між першим та другим поверхом", - наголосив Яровий.

Коли президент запитав заступника глави МВС, чому не вдалося врятувати людей, Яровий відповів, що вогонь поширювався надто швидко. При цьому, за його словами, на другому поверсі всі люди були практично нерухомими або ж мали хвороби, що пов'язані з ментальними розладами.

"Люди були лежачими, але хто встановив у будинку на вікнах ґрати?" – запитав президент, на що йому відповіли, що цей будинок для літніх людей, "Золотий час", був приватним і працював без належно оформлених документів на такий вид діяльності.

Тобто, люди похилого віку нелегально перебували у домі пристарілих, а за їхнє утримання платили родичі.

Як підкреслили в ОП, Зеленський також коротко поспілкувався з місцевими мешканцями, які живуть по сусідству з будинком, у якому сталася пожежа.

Він зазначив, що в Україні необхідно провести аудит аналогічних об'єктів, де потенційно можуть статися такі ж трагедії, як у Харкові.

"Це питання не врегульоване в державі, тому що ми бачимо такий випадок. Таких об’єктів у Харкові наша Національна поліція вже знайшла шість. Вони різні, деталі також з’ясовуються, і будуть нам доповідати. Думаю, що треба ставити завдання по всій країні знайти такі об’єкти, щоб ми про них знали, а не дізнавалися в такі трагічні моменти, коли стаються пожежі і втрачено 15 людей", - наголосив Володимир Зеленський.

Як повідомляв APnews, у Харківській міськраді розповіли про стан пенсіонерів після смертельної пожежі.

Новини партнерів

Одеського вбивцю-різника закрили в СІЗО на два місяці
В Україні 5000 людей потребують трансплантації органів, а роблять близько 100 операцій на рік - МОЗ

Найпопулярніше за тиждень