Пожежа у пансіонаті Харкова: родичі більше доби розшукували зниклу бабусю

Пожежа у пансіонаті Харкова: родичі більше доби розшукували зниклу бабусю
Читать на русском

89-річна бабуся перебувала у пансіонаті для літніх людей з хворобою Альцгеймера.

Після пожежі у харківському пансіонаті "Золотий час", де загинули 15 людей, родичі понад добу розшукували 89-річну пенсіонерку. Про це APnews пише з посиланням на "Суспільне.Харків".

Родичі потерпілої об'їздили три лікарні, побували на місці пожежі та чергували у районній лікарні, щоб дізнатись, де знаходиться бабуся.

"У райвідділі взагалі ніякої інформації не давали, крім лікаря, який сказав, хто живий. Просто: "Сидіть і чекайте, ми вам все повідомимо". Ми вже чекали, не дай Боже, зараз подзвонять і скажуть: їдьте на впізнання в морг", - розповідає онучка Анастасія.

Слідчим вдалося знайти Марію в приватному будинку за декілька кілометрів від пансіонату, де були ще три пенсіонерки. Хто саме перевіз їх туди після пожежі, слідчі Анастасії не пояснили.

Марія Тітова перебувала у пансіонаті з хворобою Альцгеймера. Жінці потрібен був цілодобовий нагляд.

Родичі кажуть, що цей пансіонат вони знайшли по оголошенню. За їх словами, там за бабусею гарно доглядали. Вартість перебування там становила 7 тисяч гривень на місяць.

"Постійно їх мили, купали, одягали, тобто у мене претензій не було до керівництва цього пансіонату. У цих умовах про пожежу, вона може статися, і думки не було", - каже невістка пенсіонерки.

Водночас, легальність роботи установи родичі не перевіряли.

Нагадаємо, що у цій пожежі заживо згоріли 15 осіб. Зеленський вимагає створити комісію для пошуку винних у цій смертельній пожежі. Тим часом Венедіктова назвала попередню причину пожежі у харківському пансіонаті. Також з'ясувалося, що будинок для літніх людей був нелегальним.

Як повідомляв APnews раніше, керівника пансіонату у Харкові, під час пожежі у якому загинули 15 осіб, заарештували на 60 діб.

Читайте також:

Новини партнерів

Україну заллє дощами: синоптики попередили про похолодання та ожеледицю на дорогах
У Лондоні сталася пожежа у приміщенні Вестмінстерського палацу, де знаходиться парламент

Найпопулярніше за тиждень