Постачання німецької зброї Україні може спровокувати ескалацію конфлікту - депутат Бундестагу

Постачання німецької зброї Україні може спровокувати ескалацію конфлікту - депутат Бундестагу
Читать на русском

При цьому вона наголосила, що Україна, як і кожна держава, має право на самооборону.

Заступник керівника Зелених Агнешка Бругер заявила, що постачання німецької зброї в Україну ускладнить деескалацію переговорів із Росією.

Про це повідомляє APnews із посиланням на Deutschlandfunk.

Німецький політик і депутат Бундестагу Агнешка Бругер вважає, що постачання зброї не здатне докорінно змінити військову ситуацію.

За її словами, "постачання зброї роблять деескалацію розмови з Росією складнішою, ніж мають стримувальний ефект". При цьому вона наголосила, що Україна, як і кожна держава, має право на самооборону.

"Я вважаю, що найкращим підходом буде дати зрозуміти, що ми працюємо разом і не згодні з подальшою ескалацією, яка призведе до нової агресії з боку Росії".

Заступник голови Зелених Бругер також прокоментувала висловлювання та відставку колишнього голови ВМС Німеччини Кай-Ахіма Шенбаха. Вона заявила, що його слова завдали великої шкоди, тому логічно, що федеральний уряд діяв швидко та обмежив дипломатичні збитки.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини розповів, чому країна не постачатиме зброю в Україну. За словами Олафа Шольца, Німеччина протягом довгих років дотримується стратегії відмови від експорту летальної зброї та не має наміру робити виняток для України.

Раніше APnews також повідомляв, Сполучені Штати Америки не планують нарощувати військову присутність в Україні. Водночас на території України залишатимуться бійці Нацгвардії з Флориди в якості інструкторів.

Новини партнерів

Пророцтво Ванги на 2022 рік - чи буде війна і звідки прийде нова епідемія
В Україні за рік вартість борщового набору зросла вдвічі

Найпопулярніше за тиждень