Постачання наступної партії Covishield до України під загрозою зриву - Радуцький

Постачання наступної партії Covishield до України під загрозою зриву  - Радуцький
Читать на русском

За контрактом Україна повинна отримати 1,5 мільйона доз вакцини виробництва Індії. Але виробник, за словами Радуцького, може передати цю партію іншим замовникам.

Постачання наступної партії вакцини CoviShield (AstraZeneca) до України може бути відкладено на певний термін. МЗС отримало попереджувальний лист від посольства Індії.

Про це APnews пише з посиланням на заяву глави комітету з питань охорони здоров'я Михайла Радуцького.

За його словами, причина – інформаційна кампанія, розгорнута проти індійської вакцини в Україні. Посольство Індії, як стверджує Радуцький, підкреслило неприпустимість дискредитаційних заяв стосовно країни-виробника медичних препаратів та вакцини CoviShield (AstraZeneca), що постачається до України.

“Україна законтрактувала 1,5 мільйона доз вакцини виробництва Індії. Але для виробника не є проблемою передати цю партію іншим замовникам. Попит на вакцини у світі значно перевищує можливості виробництва”, - сказав Радуцький.

За його інформацію, Зеленський доручив міністрам Максиму Степанову та Дмитру Кулебі знайти додаткові способи для пришвидшення постачання наступної партії вакцини CoviShield до України - тобто “переконати індійських партнерів у непричетності держави та українського суспільства до дискредитації постачальника вакцин”.

APnews також писав, що перша партія китайської вакцини CoronaVac повинна прибути в Україну 25 березня.

Новини партнерів

У Києві злетять ціни на проїзд в маршрутках: скільки доведеться заплатити
Екс-президента ФІФА Блаттера відсторонили від футболу на шість років через корупцію

Найпопулярніше за тиждень