Посол Швеції поставив під сумнів закон Зеленського про олігархів: треба дослухатись до Венеційської комісії

Посол Швеції поставив під сумнів закон Зеленського про олігархів: треба дослухатись до Венеційської комісії
Читать на русском

Тіберг наголосив на важливості завершення реформи в області верховенства права.

Українській владі треба посилити Антимонопольний комітет для протидії впливу великого бізнесу, а не створювати спеціальні закони про олігархів.

Про це заявив посол Швеції в Україні Тобіас Тіберг в ефірі "Україна 24", передає APnews.

"Я думаю, що в Україні є такі інститути, які заслуговують впливовість, зокрема - Антимонопольний комітет. Тому, якщо ви запитаєте мене, я думаю - простіше зміцнити інститути, які вже існують, а не створювати конкретний закон про олігархів. Але, все само важливо розробити рівні умови як для економіки в цілому так і, зокрема, в медіа-індустрії", - підкреслив посол.

Крім того, Тіберг наголосив на важливості завершення реформи в області верховенства права та доопрацювання антикорупційної системи в Україні.

Також посол Швеції заявив, що Україні варто дослухатися до позиції Венеціанської комісії з приводу "деолігархічного" закону.

"Існує запит - надіслати закон до Венеціанської комісії, наскільки я зрозумів з коментаря. Думаю, було б дуже корисно врахувати думку Венеціанської комісії", - додав посол Швеції.

Як повідомляв APnews, екс-спікер Ради Разумков всупереч "Слузі народу" відправив закон про олігархів на перевірку до Венеціанської комісії 10 вересня.

Новини партнерів

Скороход, яку слідство допитало у справі Полякова, заперечує насильницьку смерть нардепа
"Рецепти, які витягнуть Україну з ями": на Марші УПА в Києві продавали книги про Гітлера і таємні спільноти

Найпопулярніше за тиждень