Послом України в США вперше в історії офіційно стала жінка

Послом України в США вперше в історії офіційно стала жінка
Читать на русском

Президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Оксани Маркаровой

Оксану Маркарова призначили надзвичайним і повноважним послом України в США. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу Офісу президента.

Так, президент Володимир Зеленський підписав указ № 75/2021 про призначення Маркаровой. На його думку, вона поєднує в собі патріотизм, високий професійний рівень і дуже позитивне сприйняття в США.

"Переконаний, що ці три чинники є формулою успіху для зміцнення стратегічного партнерства України та США", - заявив Зеленський.

При цьому він вказав, що їй необхідно зосередитися в першу чергу на налагодженні ефективного діалогу з адміністрацією нового президента США Джо Байдена, активно працювати з Конгресом США, підтримувати постійний діалог з законодавцями та зміцнювати двопартійну підтримку України.

Також, Зеленський зазначив, серед основних завдань Маркаровой - сприяти продовженню підтримки з боку США внутрішньої трансформації України для поліпшення добробуту громадян.

"Також я впевнений, що Оксана Маркарова покаже приклад у розвитку економічної дипломатії: в залученні прямих іноземних інвестицій в Україну, в просуванні українського експорту і відстоюванні інтересів українського бізнесу, що особливо важливим питанням для всіх наших дипломатичних представників і чого я від них вимагаю", - підсумував президент.

Читайте також:
Має племінного коня та очолювала Мінфін: що відомо про посла України у США Маркарову

Як повідомляв APNews, Рада проголосувала за новий склад Кабміну.

Новини партнерів

Має племінного коня та очолювала Мінфін: що відомо про посла України у США Маркарову
Жеребкування 1/8 Ліги Європи: дата і де дивитися

Найпопулярніше за тиждень