Пошуки "полтавського терориста" досі тривають: залучили 500 осіб, прибори нічного бачення та квадрокоптери

Пошуки "полтавського терориста" досі тривають: залучили 500 осіб, прибори нічного бачення та квадрокоптери
Читать на русском

Поліція просить громадян самостійно не переслідувати і не затримувати Романа Скрипника

Пошуки Романа Скрипника, якого у ЗМІ назвали "полтавським терористом" тривають досі. До оперативних заходів залучено понад 500 осіб, використовуються прибори нічного бачення та квадрокоптери.

Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу поліції Полтавської області.

Як повідомили правоохоронці, наразі більше 500 осіб проводять оперативні заходи, використовуються усі наявні спецзасоби — прибори нічного бачення та квадракоптери.

Зловмисника розшукують на Полтавщині поблизу села Великий Байрак , де облаштували штаб з пошуків. За словами директора департаменту комунікацій МВС України Артема Шевченка навколо села є великий масив полів і лісосмуг, де, за попередніми даними, може ховатися чоловік.

Район пошуку становить близько декількох сотень гектарів.

У поліції попросили громадян в жодному разі самостійно не затримувати і не переслідувати Романа Скрипника. Чоловік має складний психологічний портрет та може бути непередбачуваним.

Правоохоронці також відреагували на звинувачення у тому, що вони просто відпустили зловмисника в лісосмугу і не переслідували його.

Так, директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко в інтерв’ю «Громадському радіо» заявив, що у Скрипника була граната.

"Скрипнику не дали втекти — йому дали спробувати зникнути, але на це була причина — у зловмисника була граната, яку він погрожував застосувати, що зашкодило б і йому, і оточуючим. Тому краще нехай тепер в лісах проходить операція по його пошуку, ніж він застосував би гранату. Рішення приймалося на місці полковником Шияном — дозволити зловмиснику піти і затримувати його потім в іншому районі, або намагатися нейтралізувати його безпосередньо в машині. Це відповідальність поліцейського, який перебував разом з ним. Полковник вибрав такий оптимальний варіант," - заявив він.

Як повідомляв APnews раніше, до пошуку втікача "полтавського терориста" Романа Скрипника, який утримував у заручниках полковника поліції Віталія Шияна, залучено ряд правоохоронних органів, серед яких поліція, Нацгвардія, СБУ і прокуратура.

Читайте також:

Новини партнерів

Чоловічий монастир ПЦУ у центрі Києва закрили на карантин
Град посеред літа: негода накрила курортне Яремче

Найпопулярніше за тиждень