Поряд з Києвом та ті, що межують з РФ: в Україні планувалися масові заворушення у чотирьох областях

Поряд з Києвом та ті, що межують з РФ: в Україні планувалися масові заворушення у чотирьох областях
Читать на русском

За словами Монастирського, акції планувалися провести у низці міст України.

Затримані спецслужбами України зловмисники планували провести масові заворушення у чотирьох областях, які знаходяться поряд з Київською областю та межують з Російською Федерацією.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву голови Міністерства внутрішніх справ Дениса Монастирського, яку він зробив під час брифінгу.

За його словами, акції планувалися у Сумській, Чернігівській, Полтавській та Черкаській областях. Також велика акція мала пройти й у Києві.

"Ці акції планувалися провести у низці міст України, центральної України частково. Зокрема, це була: Сумська, Чернігівська, Полтавська та Черкаська області. Тобто області, які знаходяться у годині-півтори їзди до Києва та наших північних кордонів з Російською Федерацією", - розповів міністр внутрішніх справ.

Як повідомляв APnews, організатори масових заворушень в Україні підшукували громадян, які були б готові за гроші брати участь в акціях. Загалом на організацію учасники групи отримали понад мільйон гривень.

31 січня в центрі Києва мали зібратися тисячі "титушок" для провокування масових бійок.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко озвучив низку гасел, банери з якими мали використовуватися під час масових заворушень у Києві.

Новини партнерів

Затриманих організаторів масових заворушень перевіряють на причетність до спецслужб РФ
"Наступ на Крим" та "війна до перемоги" - які гасла мали бути на масових заворушеннях у Києві

Найпопулярніше за тиждень