Порошенко задекларував елітні авто, годинники, сумочки, мільйони готівкою та колекцію картин російських художників

Порошенко задекларував елітні авто, годинники, сумочки, мільйони готівкою та колекцію картин російських художників
Читать на русском

Петро Порошенко був кінцевим бенефіціаром 26 компаній.

Лідер партії "Європейської солідарності" і п'ятий президент України Петро Порошенко вказав в декларації 222 мільйони гривень доходів, колекцію картин російських художників і три елітних авто. Про це повідомляє APnews з посиланням на електронну декларацію політика.

Порошенко за минулий рік заробив 222 мільйони гривень, з них 214 мільйонів - дивіденди, 7 мільйонів - відсотки по депозитах в Міжнародному інвестиційному банку, 504540 гривень - заробітна плата в парламенті.

Крім того, Порошенко був кінцевим бенефіціаром 26 компаній.

Серед витрат він казав понад 1,8 мільйона гривень витрат на рекламу, більше 30 мільйонів гривень сплатив за юридичні послуги для захисту в понад 50 кримінальних справах. При цьому в декларації вказано, що п'ятий президент заплатив більше 23 мільйонів гривень податків і військового збору.

Водночас готівкою Порошенко зберігає 51,2 мільйона доларів і 423,3 мільйона гривень.

Також зазначено три автомобілі - Jaguar і два Mercedes-Benz.

Крім цього, політик вказав в декларації ряд колекцій картин, в тому числі й російських майстрів 19-20 століття - Айвазовський, Левітан, Рєпін та інші. Скульптуру "Хлопчик рибалка" Гуглієльмо Пугі. Годинники марок Hublot, Breguet, Patek Phillip і A.Beurdei Fila Aaria, меблі, рояль, люстри та інше.

У свою чергу його дружина і депутат Київради Марина Порошенко внесла в декларацію жіночі сумочки - Fendi, Dior, Chanel, ювелірні вироби, одяг, килими, чотири квартири, шість земельних ділянок та два житлових будинки.

Як раніше повідомляв APnews, президент України Володимир Зеленський задекларував кілька квартир в Києві, Криму та Великобританії, колекцію елітних годинників і мільйони роялті студії "Квартал 95".

Новини партнерів

"Махач" на голих кулаках Берінчика і росіянина Лобова пройде в Україні
Місячний календар на квітень 2021: сприятливі та несприятливі дні місяця

Найпопулярніше за тиждень