Порошенко і його соратники пішли виступати під Радою в розпал засідання ВР

Порошенко і його соратники пішли виступати під Радою в розпал засідання ВР
Ексклюзив
Читать на русском

У Верховній Раді в цей час голосують за голову Нацбанку

Під будівлею Верховної Ради 16 липня проходить мітинг проти законопроекту депутата від «Слуги народу» Максима Бужанського, щодо використання російської мови при навчанні в школах. До активістів приєднався Порошенко і його соратники. Відзначимо, що в цей час в парламенті якраз обирають главу Нацбанку. Про це повідомляє кореспондент APnews.

Петро Порошенко зі сцени подякував присутнім, яким "не все одно на українську мову". П'ятий президент зайвий раз нагадав, що проти нього відкрили багато кримінальних проваджень.

"Їм залишилося тільки за українську мову проти мене порушити кримінальну справу", - зазначив Порошенко в мікрофон.

Далі учасники мітингу почали скандувати "Заважає мову - геть до Ростова". Самі організатори заявили, що будуть стояти тут до 15:00, поки йде засідання. А також відзначили, що прийдуть на протест і завтра.

Нагадаємо, народний депутат з "Слуги народу" Бужанський подав законопроект № 2362. Згідно з яким пропонується врегулювати норми вивчення предметів шкільної програми російською мовою і мовами національних меншин, а також зняти дискримінаційні квоти по відношенню до окремо взятих мов. Законом планується ввести норму, згідно з якою "перелік навчальних предметів, що вивчаються державною мовою, визначався освітньою програмою освітнього закладу з урахуванням особливостей мовного середовища".

Після цього, заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко в понеділок, 13 липня, закликав внести законопроект № 2362 щодо навчання українською мовою в навчальних закладах до порядку денного після того, як його відхилив комітет Верховної Ради.

Також раніше в авторському проекті журналіста Василя Апасова "ПЕРШИЙ ПІДКАСТ" Бужанський заявив:

"Прийняти закон №2362, яким перехід російськомовних шкіл синхронізується з перекладом інших шкіл, припустимо, польських, румунських, на українську мову. Мова про те, що у нас подвійні стандарти. Ці повинні перейти зараз, а ці через два роки. А чому? У нас громадяни якихось різних сортів? У нас є одні громадяни, є інші? Я вважаю це несправедливим, карантин дуже сильно мене відкинув в цьому питанні, я його зрушив. Але я сподіваюся, що до канікул встигну випхати це питання в зал, а там весна покаже, хто де крав. Я хочу подивитися, хто за це не проголосує, хто скаже: "Я згоден на те, щоб була несправедливість і далі".

Читайте також:

Новини партнерів

Рада призначила Кирила Шевченка новим главою Нацбанку
Геращенко викликала Бужанського на "дуель" з російської мови", той відреагував

Найпопулярніше за тиждень