Понад 3600 чоловіків взяли участь у "дослідженні геїв" за 250 грн - ЦГЗ

Понад 3600 чоловіків взяли участь у "дослідженні геїв" за 250 грн - ЦГЗ
Ексклюзив
Читать на русском

При цьому за "приведеного друга" кожен учасник отримав ще по 120 грн

У "дослідженні геїв", що проводиться по всій території України, взяли участь вже 3680 чоловіків. Більше половини з них вже отримали свою "нагороду" - по 250 грн.

Про це у відповідь на запит APnews повідомили у Центрі громадського здоров’я, яке було ініціатором даного дослідження.

Нагадаємо, на початку року, у лютому, ЦГЗ анонсував "дослідження геїв", на котре планувалось витратити близько 10 млн гривень. Пройшло вже близько восьми місяців, тому ми вирішили дізнатись - на якій стадії його проведення наразі та скільки грошей на нього витратили.

Відзначимо, що це дослідження не обов'язково стосується саме геїв. Фактично, це біоповедінкове дослідження серед чоловіків, що мають сексуальні стосунки з чоловіками. Проводиться воно не перший і не останній раз, а його головна мета набагато важливіше, ніж здається на перший погляд - отримати дані для оцінки тенденцій поширеності ВІЛ та інших інфекцій серед чоловіків, що мають сексуальні стосунки з чоловіками і оцінки чисельності цієї групи в Україні.

Нам повідомили, що було проведено тендер, яким обрали виконавця дослідження - Дочірнє підприємство інституту соціології НАН України "Центр соціальних експертиз імені Юрія Саєнка".

У квітні з виконавцем було укладено договір на загальну суму 9 834 890 грн. Станом на 6 жовтня оплачено за надані послуги вже 4 750 000 грн, в тому числі на навчання регіональних громад (тобто людей, які будуть проводити це дослідження) - 1 225 540 грн.

У ЦГЗ повідомили, що пройдено вже два етапи - підготовчий та організаційний, під час якого сформували та провели те саме навчання. Наразі в реалізації третій - польовий етап дослідження. Він триватиме до кінця жовтня, а далі за планом аналіз даних та створення резюме дослідження, яке мають представити на початку 2022 року.

Станом на 4 жовтня у дослідження взяли участь 3680 учасників в 16 містах. За участь у цьому дослідженні вони отримують грошову винагороду, але невелику - по 250 грн спочатку, та ще 120 грн за рекрутинг інших учасників.

Станом на 17 вересня вже 2070 учасників отримали свою первинну нагороду, з них 1465 отримали додаткову - за те, що "привели друга".

Зауважимо, що спочатку заявлялось, що у дослідженні візьмуть участь 6900 людей, проте наразі, як бачимо, ціль досягли тільки на половину.

Понад 3600 чоловіків взяли участь у "дослідженні геїв" за 250 грн - ЦГЗ
Понад 3600 чоловіків взяли участь у "дослідженні геїв" за 250 грн - ЦГЗ
Читайте також:

Новини партнерів

В одній зі шкіл Ужгороду дітей годують з канцелярських файлів замість тарілок. Фото
Німеччина і Франція ускладнили правила в'їзду для українців

Найпопулярніше за тиждень