Померти від коронавірусу чи від голоду: ФОПи погрожують уряду масовими протестами

Померти від коронавірусу чи від голоду: ФОПи погрожують уряду масовими протестами
Ексклюзив
Читать на русском

У разі ігнорування вимог підприємців, вони влаштують масштабну акцію протесту 12 травня та будуть перекривати дороги.

Громадські організації, які відстоюють інтереси українських підприємців, зберуться на масштабну акцію протесту у Києві 12 травня, якщо Кабінет міністрів не дослухається до вимог, які були представлені під час мітингу у середу, 29 квітня.

Про це в ексклюзивному коментарі APnews в прямому ефірі сказала голова профспілки підприємців України Валентина Коробка під час мітингу.

За її словами, такі акції вже пройшли у більше, ніж 15 містах України. Протестувальники вимагають скасування карантину та дозволу на ведення підприємницької діяльності.

"Такі акції пройшли більше, ніж у 15 містах України. Сьогодні в Києві, пройшла вже у Чернігівській області, у Кривому Розі, в Запоріжжі, в Одесі.

Основні наші вимоги – поставити в рівні умови приватних підприємців, відкрити ринки, не тільки продуктові, а і промтоварні. А також, щоб уряд пішов на поступки.
Приватні підприємці не можуть платити орендні плати, не працюючи, не можуть сплачувати ЄСВ і не можуть платити за квартиру, якщо немає грошей", - наголосила жінка.

Голова профспілки підприємців також зазначила, що, у разі ігнорування вимог підприємців, вони влаштують більш масштабну акцію 12 травня. Якщо і це не допоможе – будуть перекривати дороги.

"Приватні підприємці зараз задаються питанням – чи померти від коронавірусу чи померти з голоду.

Наразі ніхто не отримав ніяких поступок і якщо уряд не дослухається до нас (ред. – підприємців), то ми готові проводити всеукраїнську акцію тут, у місті Києві, 12 числа.

Якщо і тоді не почують – будемо перекривати дороги. Ми будемо змушені це зробити", - наголосила Валентина Коробка.

Як повідомляв APnews, підприємці оточили будівлю і вимагають скасування карантину.

Новини партнерів

В Україні введуть монету номіналом 10 гривень
"Велюр" замурували: екс-нардеп Ляшко "закрив на карантин" ресторан Миколи Тищенка. Відео

Найпопулярніше за тиждень