Помер дворазовий олімпійський чемпіон Володимир Голубничий

Помер дворазовий олімпійський чемпіон Володимир Голубничий
Читать на русском

Володимир Голубничий мав звання найкращого скорохода ХХ століття, його прізвище занесене до Книги рекордів Гіннеса.

У віці 85 років не стало легендарного українського легкоатлета, дворазового олімпійського чемпіона зі спортивної ходьби та дворазового призера Олімпійських ігор Володимира Голубничого.

Про це APnews повідомляє з посиланням на повідомлення опубліковане на офіційному сайті Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ).

Відзначається, що Володимир Степанович пішов з життя 16 серпня. Причини смерті не повідомляються. Про час і місце прощання з великим українським спортсменом буде повідомлено пізніше.

У федерації також висловили щирі співчуття рідним і близьким Володимира Голубничого.

Помер дворазовий олімпійський чемпіон Володимир Голубничий

Один з кращих майстрів спортивної ходьби в історії легкої атлетики народився 2 червня у місті Суми.

Перший світовий рекорд зі спортивної ходьби на 20 км Володимир Голубничий встановив, коли йому було всього 19 років. Прізвище Володимира Степановича занесено до Книги рекордів Гіннеса.

У 1974 році став чемпіоном Європи, в 1966 році був срібним призером континентальної першості, а чотирма роками раніше - бронзовим. За кар'єру він брав участь в п'яти Олімпійських іграх, на чотирьох з яких вигравав медалі: в Римі-1960 і Мехіко 1968 - золото, в Мюнхені-1972 - срібло, а в Токіо-1964 - бронзу.

У 2012 році обраний членом Зали Слави Міжнародної Асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF). Це найвища нагорода досягнень легкоатлета.

Також Голубничий був президентом Союзу спортсменів-ветеранів міста Суми, почесним президентом обласної ради фізкультурно-спортивного товариства "Спартак" і членом Національного олімпійського комітету України.

Протягом свого спортивного життя Володимир Голубничий пройшов тисячі й тисячі кілометрів. Вони складають довжину, що вдвічі перевищує земний екватор (приблизно 80150 км).

Помер дворазовий олімпійський чемпіон Володимир Голубничий
Помер дворазовий олімпійський чемпіон Володимир Голубничий

Раніше APnews повідомляв, помер відомий український художник Олександр Ройтбурд.

Новини партнерів

Під Одесою чоловік вдарив 7-річну дівчинку пляшкою по голові і спробував зґвалтувати
Суд продовжив домашній арешт Чаусу на 2 місяці - до 15 жовтня

Найпопулярніше за тиждень