Польща візьме участь у сертифікації «Північного потоку-2»

Польща візьме участь у сертифікації «Північного потоку-2»
Читать на русском

Польські експерти пообіцяли послідовно доводити невідповідність Nord Stream 2 AG формі і суті вимогам, необхідних для оператора трубопроводу,

Польська газова держкомпанія PGNiG візьме участь в сертифікації російського газопроводу «Північний потік-2», що проводиться Федеральним мережевим агентством ФРН. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу підприємства.

"В процесі сертифікації ми також будемо прагнути до того, щоб власник "Північного потоку 2" не зміг уникнути застосування вимог поділу анбандлінга, доступу третіх сторін і прозорих тарифів, які враховують вартість всього трубопроводу. Ми будемо послідовно доводити, що Nord Stream 2 AG не відповідає за формою й суттю вимогам до оператора трубопроводу, зокрема тим, що стосуються безпеки поставок і корпоративної структури компанії ", - заявили в польській компанії.

Нагадаємо, 21 липня США і ФРН домовилися з питання російського газопроводу "Північний потік-2". Відповідно до угоди, Німеччина і Штати зобов'язуються разом допомогти Україні з диверсифікацією джерел енергоресурсів. Для цього вони виділять Києву фінансову підтримку.

На початку вересня в ФРН федеральне мережеве агентство Bundesnetzagentur почало сертифікацію об'єкта.

Раніше APnews повідомляв, РФ обіцяє знизити ціни на газ в ЄС за допомогою «Північного потоку-2».

Новини партнерів

Зеленський порівняв ООН з "супергероєм на пенсії" – не звертає уваги на війну в Україні
На Житомирщині загадково загинула мати з двома доньками

Найпопулярніше за тиждень