Поліція повинна відреагувати на зізнання Парасюка про обстріл правоохоронців на Майдані - юрист

Поліція повинна відреагувати на зізнання Парасюка про обстріл правоохоронців на Майдані - юрист
Ексклюзив
Читать на русском

Юрист підкреслив, що амністія учасників Майдану не повна, оскільки мова йде лише про одну сторону

Юрист Григорій Мамка вважає, що співробітники правоохоронних органів повинні відреагувати на заяву учасника Майдану, колишнього народного депутата України Володимира Парасюка про те, що його група вела вогонь проти міліціонерів 20 лютого 2014 року. Про це Мамка повідомив в ексклюзивному коментарі APnews.

"Це не заява, а інтерв’ю. Правоохоронні органи повинні реагувати. Якщо вже шість років і результату "нуль", а тільки притягують до відповідальності слідчих та командирів, які відпрацьовували свою роботу, то я думаю, що і результат буде такий. Це піар-кампанія. Якщо людина каже в інтерв’ю, то я хотів би побачити, як він напише пояснення чи дасть покази у рамках розслідування кримінального провадження для того, щоб поліція зробила правильну кваліфікацію та прийняла рішення щодо відповідальності. А доки таких речей нема, то тільки для публіки розігрівання та прийняття якоїсь значимості", - сказав він.

Також юрист підкреслив, що амністія учасників Майдану не повна, оскільки мова йде лише про одну сторону.

"Якщо казати про розслідування справ Майдану, то всі розказують про амністію, яка відбулась. Амністії де-юре не відбулось і де-факто також. Вони назвали закон про амністію, який стосувався тільки людей, які піднялись проти режиму. А правоохоронці, які виконували свою роль, вони просто не потрапили нікуди, підлягають тільки притягненню до відповідальності. Тобто, якщо є амністія, вона повинна застосовуватись щодо однієї та іншої сторони. Формальною, але вона повинна бути. Якщо немає амністії, то необхідно говорити, що ми звільняємо від відповідальності таких-то громадян, які виконували це", - уточнив Мамка.

Як повідомляв APnews раніше, учасник Майдану, колишній народний депутат України Володимир Парасюк заявив, що 20 лютого 2014 року його група вела вогонь проти міліціонерів.

Новини партнерів

Величезні черги і спецзамовлення: Що відбувається в "Епіцентрах" після масових рейдів поліції
Влада Києва відшкодує витрати родичам жертв COVID-19, яких кремували

Найпопулярніше за тиждень