Поліція покарала чоловіка за нацистське вітання на марші на честь СС "Галичина", а він "покаявся"

Поліція покарала чоловіка за нацистське вітання на марші на честь СС "Галичина", а він "покаявся"
Читать на русском

За словами правопорушника, він не "зігував", а лише хотів сфотографуватися.

На чоловіка який "зігував" під час маршу націоналістів у день створення дивізії СС Галичина у Києві поліція склала адміністративний протокол. Однак сам "активіст" його підписувати відмовився і "покаявся" за зіпсовану картину.

Про це APnews пише з посиланням на поліцію Києва та заяву учасника маршу.

"Працівники поліції встановили, що нацистське вітання використав житель Київської області, 1985 року народження. На чоловіка складено адміністративний протокол за ст. 173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення", – зазначили у поліції.

При цьому, чоловік у присутності понятих відмовився підписувати протокол, а у себе на сторінці у Facebook заявив, що він "не зігував" і не є прихильником ні "московсковского світу", ні "гітлерівського фашизму".

"У Києві на Марші вишиванок на честь створення першої Добровольчої Української Дивізії я робив фото на тлі Львівського лева. Я не належу до жодної партії або організації. Я не є прихильником ні московсковского миру, ні гітлерівського фашизму. Я засуджую обидва режими, тому що це всесвітнє зло!... На відео чітко видно, що рука лежить на серці, потім піднята до долу і знову на серці. Насправді, я не мав на меті робити не зігу, а просто сфотографуватись. Вийшло, що я зробив жест у вигляді "римського" привітання, що правда пальці у формі тризубу. На жаль, це була величезна моя помилка. Визнаю і каюсь", - зазначив Кошовенко, після чого вибачився перед організаторами "за зіпсовану картинку".

Нагадаємо, у Києві пройшов марш на честь створення дивізії СС "Галичина", під час якого деякі учасники "зігували". Згодом нардеп Бужанський заявив, що поскаржиться в поліцію через нацистське вітання на марші на честь СС.

Як повідомляв APnews раніше, в Офісі президента засудили проведення в Києві маршу до дня створення дивізії СС "Галичина" та закликали покарати порушників закону про заборону пропаганди тоталітарних режимів. А у КМДА заявили, що не могли заборонити проведення цього маршу.

Новини партнерів

У п'яній ДТП в центрі Києва загинула 18-річна дівчина - водія затримали. Фото
В Україні на рік відтермінували закриття шкіл-інтернатів

Найпопулярніше за тиждень