Поліція оголосила про підозру одному з організаторів бунту під Офісом президента

Поліція оголосила про підозру одному з організаторів бунту під Офісом президента
Читать на русском

Його дії кваліфікували як хуліганство.

Правоохоронці повідомили про підозру Сергію Філімонову, який був одним з організаторів руйнівної акції протесту прихильників Сергія Стерненка, що пройшла 20 березня.

Про це APnews пише з посиланням на Національну поліцію України.

"Сьогодні, 23 березня, слідчі столичної поліції за погодження із процесуальними керівниками (прокурорами) оголосили про підозру одному із організаторів акції біля Офісу Президента України, що відбулася 20 березня," - йдеться у повідомленні.

Сам Сергій Філомонов на власній сторінці у Facebook підтвердив той факт, що йому вручили підозру. Його дії кваліфікували як хуліганство.

Учаснику акції під ОП інкримінують ст. 296 ч. 4 (хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень). Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, у суботу, 20 березня, прихильники засудженого до 7 років ув'язнення Сергія Стерненка вийшли на акцію протесту, що переросла у справжній акт вандалізму. Прихильники Стерненка палили фаєри, обмалювали фасад будівлі Офісу президента і вікна фарбою, а також розбили скло на вхідних дверях і підпалили табличку "Президент України".

Як повідомляв APnews раніше, МВС повідомило про підозру прихильнику Стерненка, який трощив вікна ОП під час штурму.

Новини партнерів

Під Черкасами від пожежі постраждали дев'ять осіб, серед них - маленькі діти
У КМДА назвали умову, за якої Київ повернеться до режиму спецперепусток у транспорті

Найпопулярніше за тиждень