Поліцію США зламали російські хакери, вкравши розвідзвіти та 250 ГБ даних

Поліцію США зламали російські хакери, вкравши розвідзвіти та 250 ГБ даних
Читать на русском

Поліцейське управління округу Колумбія вже попросило ФБР втрутитися в розслідування несанкціонованого доступу в їх комп'ютерну базу

Російські хакери зламали базу даних поліцейського управління Вашингтона, США, і пригрозили "злити" інформацію злочинним угрупованням, якщо вони не заплатять викуп. Кіберзлочинці вкрали понад 250 ГБ даних, в тому числі й про інформаторів поліції.

Про це повідомляє APnews з посиланням на SkyNews.

За інформацією слідства, злочинцями є група Babuk Locker, які завантажили на своєму сайті відповідне підтвердження про крадіжку 250 ГБ даних з 4 комп'ютерів, звітів розвідки, інформації про конфлікти між злочинцями, перепису в тюрмах та інших адміністративних файлах.

При атаці зловмисники використовували спеціальний вірус, за допомогою якого і вимагають гроші. Вони також пригрозили, якщо поліцейський департамент не вийде на зв'язок, то хакери почнуть "зливати" всі дані про інформаторів місцевим угрупованням.

Управління поліції Вашингтона заявило, що серйозно ставиться до загрози:

"Нам відомо про несанкціонований доступ до нашого сервера. Поки ми визначаємо збитки та продовжуємо аналізувати дії. ФБР також було залучено для повного розслідування цього питання", - йдеться в офіційній заяві.

На одному із зображень, розміщених хакерами в Інтернеті, був показаний текстовий документ на одному комп'ютері під назвою «Як відновити ваші файли». Такі документи зазвичай включають інструкції про те, як зв'язатися з хакерами. Тільки після виплати необхідного викупу вони надають програмні ключі для розшифровки вкрадених даних, зашифрованих за допомогою шкідливого ПО.

За словами аналітика по програмам-здирникам Бретта Каллоу з компанії Emsisoft, в цьому році 26 урядових агентств в США постраждали від кіберзлочинців.

Минулого тижня президент США Джо Байден ввів нові санкції проти уряду Росії та вислав 10 дипломатів в помсту за зломи та втручання у вибори. Крім того, Міністерство юстиції США оголосило про створення спеціального підрозділу для боротьби зі зростальними атаками на критично важливі організації.

Раніше APnews також повідомляв, хакер з України обікрав банки США та Канади на десятки мільйонів доларів.

Новини партнерів

"Путін зацікавлений": в Кремлі розповіли про підготовку зустрічі Зеленського і президента РФ
В Канаді розбився вертоліт: загинули 3 людини

Найпопулярніше за тиждень