Хлопчик, якому акула відкусила руку у Єгипті, був з батьками на забороненій екскурсії

Хлопчик, якому акула відкусила руку у Єгипті, був з батьками на забороненій екскурсії
Читать на русском

Туроператор пояснив що випадок не є страховим, бо заняття підводним плаванням належить до виключень зі страхових випадків.

У Єгипті на українську родину напала акула. Як пояснив їх туроператор, це відбулося під час занурення на території заповіднику «Рас Мохаммед», де зупинка екскурсійних яхт заборонена.

Про це APnews пише з посиланням на прес-службу JoinUp.

Повідомили, що крім хлопчика, що втратив руку нижче ліктя, постраждала його матір - у неї глибокі рани від укусів. Також травми отримав інструктор, який проводив екскурсію.

Туроператор пояснив, що за наданою йому інформацією, туристи придбали у третіх осіб (не у туроператора чи його партнерів) послугу занурення з аквалангом з екскурсійних яхт. Однак згідно з інформацією з відкритих джерел, починаючи з 1 листопада 2019 року такі послуги заборонені на курортах Синаю з метою збереження підводної екосистеми.

“Спочатку туристи звернулися до гіда у готелі щодо придбання такої екскурсії. Їм відмовили та попередили, що уряд Єгипту заборонив дайвінг з плавальних засобів. Після цього туристи вирішили придбати таку послугу у третіх осіб поза межами готелю, в якому відпочивали”, - пояснили у JoinUp.

Та пояснили, що нещасний випадок не підлягає страховому відшкодуванню, бо заняття підводним плаванням належить до виключень зі страхових випадків, як зазначено у страховому полісі.

Наразі всі витрати на надання екстреної допомоги та лікування постраждалих туристів у Єгипті відшкодує уряд Єгипту.

Раніше APnews писав, що у Єгипті акула напала на відпочивальників. Але цікавий момент: Державне агентство розвитку туризму України повідомило, що українці на момент нападу акули займались снорклінгом, а не підводним плаванням.

Новини партнерів

В Росії посилили локдаун: що змінилося
В Україні - понад 6000 нових випадків COVID-19 за добу і 203000 активних хворих

Найпопулярніше за тиждень