Податкова порахувала, скільки в Україні мільйонерів і мільярдерів

Податкова порахувала, скільки в Україні мільйонерів і мільярдерів
Читать на русском

За даними ДПС, в Україні лише один мільярдер, який проживає в Києві.

В Україні за підсумками перевірки за 2020 рік нарахували понад 8500 українців. Всі вона задекларували дохід в понад 1 млн гривень.

Про це APnews повідомляє з посиланням на дані Державної податкової служби в середу, 12 травня.

Так, відомство повідомляє, що кількість гривневих мільйонерів за рік збільшилася в Україні на 6%. При цьому, варто зазначити, що річний дохід в 1 млрд гривень задекларував тільки один громадянин України – він проживає в Києві.

Водночас, як повідомляє ДПС, найбільшу суму податків з доходу, отриманого за кордоном, заплатив також житель столиці - 80 млн гривень. З них - 66,5 млн гривень податку на доходи фізичних осіб і 11,1 млн гривень військового збору.

Найбільше мільйонерів виявили в таких областях:

  • в м. Києві (3375 особи),
  • Дніпропетровській (684 особи),
  • Харківській (595 осіб)
  • Київській (540 осіб) областях.

Загалом мільйонерами задекларовано дохід у сумі 70,4 млрд грн, визначено до сплати податку на доходи фізичних осіб у сумі 1,6 млрд грн, військового збору – 0,2 млрд гривень.

"Податкові зобов’язання до сплати в бюджет у сумі понад 20,0 млн грн за результатами 2020 року визначено 12 особами на загальну суму 418,0 млн грн, або 15 відсотків від загальної суми податкових зобов’язань (з урахуванням найбільшої суми). За територіальністю половина таких громадян обліковуються в м. Києві, по дві особи – в Одеській та Київській областях, по одній особі – в Харківській та Львівській областях", - розповіли в ДПС.

За оперативними даними, у 2021 році доходи, отримані протягом минулого року, задекларували майже 472 тис. громадян, що на рівні минулого року.

Найактивніше декларували доходи мешканці Запорізької (майже 51 тис. декларацій), Дніпропетровської (маже 40 тис. декларацій) та Херсонської (більше ніж 37 тис. декларацій) областей.

При цьому, станом на 1 травня поточного року правом на податкову знижку скористалося 62 тис. осіб, задекларовано до повернення з бюджету – 190,6 млн гривень.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, в Офісі президента пояснили, навіщо українцям податкова амністія.

Новини партнерів

"Нам дуже шкода": в "Укрпошті" звинуватили в смерті 8 мільйонів бджіл "стрибок температури"
У Раді розповіли, коли планують заборонити продаж ліків дітям

Найпопулярніше за тиждень