По дорозі до Києва чоловік вкрав з маршрутки майже 1,5 мільйона гривень і закопав їх у лісі

По дорозі до Києва чоловік вкрав з маршрутки майже 1,5 мільйона гривень і закопав їх у лісі
Читать на русском

Попередньо відомо, що він раніше сам працював на цьому рейсовому маршруті

На Житомирщині чоловік викрав 1 400 000 гривень у маршрутці і закопав їх в лісі. Нині він під вартою.

Про це APnews пише з посиланням на прес-службу поліції регіону.

Так, подія сталась уранці 5 квітня на автодорозі Київ – Чоп поблизу с. Улашанівки. З пасажирського мікроавтобуса, що здійснював рейс з Рівного на Київ, чоловік відкрито викрав пакунок з грошима, коли водій здійснив зупинку, й автівкою поїхав з місця події. Це помітили пасажири та повідомили до поліції.

Зупинили втікача вже на польовій дорозі, кудою він намагався зрізати шлях. Виявилось, що 35-річний житель Рівненщини навіть встиг прикопати пакунок з грошима у землю біля лісосмуги, у чому згодом сам зізнався.

У вилученому згортку знаходились гроші у сумі близько 1 мільйон 400 тисяч гривень. Власника поліцейські встановили та з’ясували, що ця передача прямувала до столиці, де пакунок мали забрати за домовленістю.

“Попередньо відомо, що затриманий раніше працював на цьому рейсовому маршруті і приблизно міг знати, коли з водієм відправляються цінні передачі. Того ранку ще у Рівному чоловік переконався, що потрібний йому пакунок вручили водієві маршрутки і прослідував за нею на власному авто. Скориставшись тимчасовою відсутністю водія, він на очах в інших пасажирів забрав його. Завдяки небайдужості людей вдалося швидко розкрити кримінальне діяння, - прокоментувала заступниця начальника Хорошівського відділення поліції Діана Ніколайчук.

Нині його затримали. Усі обставини встановлюються у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 186 (Грабіж) КК України. За чинним законодавством грабіж, вчинений в особливо великих розмірах, карається позбавленням волі на строк від 8 до 13 років з конфіскацією майна.

Раніше APnews писав, як чоловік з "легкою дебільністю" пограбував будинок при господарі, але попередньо відвіз його пса в ліс, щоб "не заважав красти".

Новини партнерів

Степанов назвав суму, якої МОЗ не вистачає на закупівлю вакцини від COVID-19
В Донецькій області подруги побили 14-річну школярку і змусили купатися голою в річці

Найпопулярніше за тиждень