Плівки Деркача: Порошенко просив Байдена вплинути на партію Садового для призначення прем'єра

Плівки Деркача: Порошенко просив Байдена вплинути на партію Садового для призначення прем'єра
Читать на русском

Петро Порошенко нібито узгоджував кандидата на пост прем'єр-міністра з Джо Байденом

П'ятий президент Петро Порошенко просив віце-президента США Джо Байдена вплинути на партію "Самопоміч" для призначення прем'єр-міністра після відставки Арсенія Яценюка. Про це повідомляє APnews з посиланням на плівки, які оприлюднив позафракційний народний депутат Андрій Деркач.

Так, в телефонній розмові від 22 березня 2016 року Байден згадав у якості кандидатів на пост прем'єра спікера парламенту Володимира Гройсмана та міністра фінансів Наталію Яресько, й поцікавився думкою Порошенко.

У свою чергу, український президент довго пояснював, що з коаліції вийшли "Батьківщина", "Самопоміч" та Радикальна партія Ляшка, тому голосів для призначення Яресько немає.

"У нас немає 226 голосів для підтримки Яресько. Наскільки я розумію, наші американські партнери та друзі мають значний вплив на лідерів "Самопомочі", і я просив Павла зателефонувати Торі й зв'язатися з послом для можливого збільшення тиску і підтримки кандидатури Яресько "Самопоміччю"- зазначив Порошенко.

При цьому він вказав, що Андрій Садовий не дивлячись на те, що "партнери з США надали гранти "Самопомочі", значну фінансову підтримку", відмовляється підтримати кандидатуру Яресько, тому з'явилася ідея призначити Гройсмана.

Як раніше повідомляв APnews, черговий скандал через записи розмов розгорається в Україні. Головними героями цього разу стали п'ятий президент України Петро Порошенко, віце-президент США Джо Байден і глава Держдепу Джон Керрі.

Новини партнерів

Україна вже домовляється про відновлення авіасполучення з однією з країн Європи
"Дав слово терористу". Чому Гордон може піти під суд за інтерв’ю з Гіркіним

Найпопулярніше за тиждень