"Північний потік-2" - це погане кіно з передбачуваною кінцівкою, - Зеленський

"Північний потік-2" - це погане кіно з передбачуваною кінцівкою, - Зеленський
Читать на русском

"Люди повинні розуміти: питання добудувати (потік, - прим. ред.) - це одне питання, а потім треба ще імплементувати", - підкреслив президент.

Україна незгодна з угодами США і ФРН, укладених по російському газопроводу «Північний потік-2». Про це повідомляє APnews з посиланням на інтерв'ю президента Володимира Зеленського.

«(Позиція, - прим. ред.) цих країн нас не задовольняє. Одне з принципових питань, про яке ми повинні говорити в частині про сферу безпеки нашої розмови з президентом Байденом під час зустрічі, - стосуватиметься Північного потоку-2. Люди повинні розуміти: питання добудувати - це одне питання, а потім треба ще імплементувати. Треба, щоб воно було ще й застраховано, там багато-багато речей. Україна робитиме все ... Тут поставимо крапки, а там вже кожен зрозуміє, як захоче», - сказав політик, порівнявши «Північний потік-2» з «поганим кіно».

«Ми вважаємо, що це формат зброї. Це знаєте, як погане кіно, Nord Stream-2, друга частина. Ти знаєш, в принципі, чим закінчиться. Європейці, в принципі, розуміють і зараз бачать, який дефіцит штучно - Росія може собі дозволити - створили з ціною на газ. Тому ми знаємо кінець цього фільму, але все одно йдемо, дивимося це кіно і віримо, що воно якось по-іншому закінчиться. А воно не закінчується по-іншому, тому що це кіно, його вже зняли», - додав президент.

Раніше APnews повідомляв, 21 липня США і ФРН домовилися з питання російського газопроводу "Північний потік-2". Відповідно до угоди, Німеччина і Штати зобов'язуються разом допомогти Україні з диверсифікацією джерел енергоресурсів. Для цього вони виділять Києву фінансову підтримку.

Новини партнерів

Зеленський про Путіна: ірраціональний і занадто емоційний, коли йдеться про Україну
У Пакистані під час процесії мусульман стався вибух - є загиблі і понад 50 поранених

Найпопулярніше за тиждень