"Питання людяності": президент Німеччини закликав деякі країни відмовитися від вакцин проти COVID-19

"Питання людяності": президент Німеччини закликав деякі країни відмовитися від вакцин проти COVID-19
Читать на русском

Зокрема, йдеться про багаті країни, які завчасно зарезервували для себе величезні партії вакцин. Німецький лідер закликав поділитися ліками із бідними країнами.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр на тлі пандемії закликав заможні держави поділитися частиною своїх доз вакцини від коронавірусу із тими країнами, яким пощастило менше.

Про це APnews повідомляє з посиланням на DW.

Штайнмаєр під час спільної віртуальної прес-конференції з генеральним директором Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедросом Адханомом Гебреєсусом підкреслив, що від такого кроку "виграють" і багатші держави, адже це допоможе стримати поширення вірусу у світі.

"Це - непросто, але це питання людяності і питання наших власних стандартів, за якими ми хочемо, щоб нас вимірювали", - наголосив президент Німеччини.

Крім того, Штайнмайер додав, що найближчими днями і місяцями, як і раніше, буде спостерігатися нестача вакцин від коронавірусу.

"Чим швидше також і ми в Німеччині та в Європі будемо готові відмовитися від частини зарезервованих для нас вакцин, тим швидше ми зможемо стримати інфекцію у всьому світі", - підкреслив Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, сьогодні, 23 лютого, в Україну має прибути перша партія вакцини від COVID-19.

Новини партнерів

Одеситка викинула кота з 10-го поверху та добила його ножем
На Буковині стався вибух в багатоквартирному будинку - чоловік кинув гранату

Найпопулярніше за тиждень