Після затримання активіста на Банковій сталися сутички під відділком поліції. Відео

Після затримання активіста на Банковій сталися сутички під відділком поліції. Відео
Читать на русском

Прихильники Стерненка вимагали відпустити затриманого під ОП.

Після бунту під Офісом президента та затримання одного з протестувальників прихильники Стерненка зібралися біля Печерського відділку поліції з вимогою звільнити затриманого. Відбулися сутички з правоохоронцями.

Про це APnews пише з посиланням на "Громадське".

Зазначається, що під стінами Офісу президента затримали Владислава Сорда (Стафійчука). Йому інкримінують хуліганство.

За словами тих, хто прийшов визволяти Стафійчука, правоохоронці планують вивезти його до ізолятора тимчасового тримання під Києвом, а активісти прийшли цьому завадити.

У підсумку під стінами відділку виникли сутички між правоохоронцями та мітингарями. Поліція викликала підкріплення та застосувала сльозогінний газ.

Пізніше стало відомо, що затриманого під ОП таки повезли до ІТТ під Києвом. Йому інкримінують ч. 4 статті 296 (Хуліганство), санкція передбачає 3-7 років позбавлення волі.

У той же час, друг Стерненка Роман Ратушний заявив виданню, що затриманий був "мирним учасником акції" та не планував бити вікна будівлі ОП, а зробили це "поліцейські провокатори".

У свою чергу заступник глави МВС Антон Геращенко опублікував відео, на якому Стафійчук вибиває вікна у будівлі Офісу президента. На кадрах він зупинився тільки після того, як йому зробив зауваження інший учасник акції.

Крім того, Геращенко підтвердив інформацію про те, що прихильники Стерненка вимагали випустити затриманого.

"Якщо це дійсно так, і поліцейскі затримали поліцейського провокатора, а не звичайного вандала - хулігана, то я не розумію чому вчора під відділок поліції прийшла юрба громадян які з бійкою вимагали випустити затриманого ? Для чого випустити ? Щоб звести з ним рахунки як з особою, яка своїми провокативними діями спотворила «мирний» характер простесту ? Чи для того щоб він уник відповідальності за свої умисні хуліганські дії?", - написав заступник глави МВС.

Як повідомляв APnews раніше, сотні прихильників Сергія Стерненка у день його народження, 20 березня, штурмували офіс Президента України. Зокрема, активісти розбили вікна у будинку ОП, залили фарбою та закидали фаєрами. Після цього радикали спалили табличку "Президент України" на Банковій та обмалювали будівлю. А вже після пожежі, вибухів і штурму ОП прихильники Стерненка озвучили свої вимоги.

Читайте також:

Новини партнерів

На Рівненщині чотири підлітка загриміли в лікарню після "нарковечірки"
У центрі Києва дівчина на BMW влетіла у авто аварійної служби: багато постраждалих. Відео

Найпопулярніше за тиждень