Після "цирку" з обшуками ДБР суд зняв арешт з 42 картин Порошенко

Після "цирку" з обшуками ДБР суд зняв арешт з 42 картин Порошенко
Читать на русском

Арешт зняли з 42 картин і однієї літографії.

Київський апеляційний суд схвалив апеляцію адвоката Петра Порошенка про незаконність арешту картин, які належать депутату. Про це APnews повідомляє з посиланням на рішення суду.

Судді вирішили задовольнити апеляцію, тому що обшук в музеї імені Івана Гончара було проведено в зв'язку з наявністю невідкладного випадку, про що був складений відповідний протокол обшуку від 26 травня. Однак при цьому ініціатори клопотання не змогли довести законність арешту майна.

Більш того, колегія суддів також зазначила, що такі дії органу досудового розслідування суперечать принципам правової визначеності, є неприпустимими і не можуть бути підставою для арешту майна. При цьому адвокат Порошенко Ігор Головань зазначив, що не знає, де зараз перебувають заарештовані картини.

Нагадаємо, що в кінці травня ГБР викликало Петра Порошенка на допит у справі про контрабанду картин в Україну. П'ятий президент України на допит не з'явився, натомість виставивши картини в музеї імені Івана Гончара, де співробітники Бюро і арештували все картини нардепа.

Читайте також:

Новини партнерів

"Київського терориста" чекає два місяці в Лук'янівському СІЗО та психологічна експертиза - прокуратура
З ЛДНР в ДБР? Одного зі співробітників Бюро підозрюють в зв'язках з терористами

Найпопулярніше за тиждень