Після скандалу з Ситником можна не питати, чому розвалюються справи в судах - політолог

Після скандалу з Ситником можна не питати, чому розвалюються справи в судах - політолог
Ексклюзив
Читать на русском

Боротьба навколо Ситника - це зіткнення певних політичних інтересів і стратегій, які ведуться за допомогою недосконалості законодавства.

ОАСК постановив звільнити директора НАБУ Ситника і відкрити проти нього кримінальну справу. Але Мін'юст каже, що не збирається виконувати рішення суду та залишить Ситника директором НАБУ.

У коментарі APnews політолог Володимир Воля заявив, що після цієї ситуації с Ситником можна не дивуватись, чому у судах розпадаються справи.

"Для всіх це якась незрозуміла метушня. А проблема у недосконалості законодавства, яке дозволяє одну і ту ж ситуацію інтерпретувати з різними акцентами і сенсами з різною точкою зору. Ось ми і бачимо розвали справ в судах, коли і доказів, начебто, досить, але винуватців не можуть покарати. А все тому що у нас то процедури прописані не так, як треба", - пояснив експерт.

За його словами, боротьба навколо Ситника - це зіткнення певних політичних інтересів і стратегій, які ведуться за допомогою недосконалості законодавства.

"Кожна сторона грає свою гру, спираючись на законні підстави. Це правовий абсурд", - сказав Володимир Воля.

Він зазначив, вся ця ситуація, в першу чергу, дискредитує правоохоронні органи. І тут вже не настільки важливо, наскільки істотним був привід для відставки Ситника.

"Все виливається в спектакль, балаган, який був очікуваним в умовах нашого недосконалого законодавства. І тут питання якраз про якість законодавчої роботи. А ці проблеми були і при колишній владі, і зараз", - підкреслив політолог.

Читайте також:
Як звільнити директора НАБУ Артема Ситника - покрокова інструкція від адвоката

Новини партнерів

Кортеж Порошенко хвацько ганяє по Києву зі швидкістю 130 км / год: відео
Спалах коронавірусу скосив вже третього заступника Єрмака - джерело

Найпопулярніше за тиждень