Підсумки року Зеленського: президент виконав лише 22% своїх обіцянок

Підсумки року Зеленського: президент виконав лише 22% своїх обіцянок
Читать на русском

У ТОПі невиконаного - недопуск впливу на банківську систему і 210 прийомних відділень, які було обіцяно відремонтувати або побудувати.

Підбивати підсумки року президента Зеленського найпростіше, грунтуючись на виконання ним обіцянок. Так, з початку каденції глава держави виконав 136 обіцянок, і це 22% від загального числа.

Про це APnews повідомляє з посиланням на "Слово і діло".

При цьому провалив діючий президент 80 обіцянок (13%), а в процесі реалізації залишилося цілих 405 (65%).

Якщо говорити тільки за 2020 рік, а не за всю каденцію, то Зеленський виконав 86 обіцянок, провалив - 55 і дав 209 нових.

Виконано

Так, наприклад, з виконаного - економічний захист бізнесу від впливу карантину, внесення змін до земельного законодавства і створення Міністерства, яке займалося б Донбасом. Крім того, був відкритий Охматдит після реконструкції та побудовано (і відремонтовано) 100 шкіл.

Провалено

При цьому Зеленський не впровадив в 2020 амністію капіталів, як обіцяв. А ще не запустив Службу фінансових розслідувань і не побудував три аеропорти. У ТОПі невиконаного також недопуск впливу на банківську систему і 210 прийомних відділень, які було обіцяно відремонтувати або побудувати.

В процесі

У підвішеному стані до сих пір залишилися обіцянки забезпечити вакциною населення, провести вибори на Донбасі і оснастити ВМС України ракетною зброєю. Крім того, обіцяв, але поки не відремонтував всі дороги державного значення. А також не викорінив переслідування або залякування за будь-яку критику влади.

Раніше APnews писав, що Зеленський записував новорічне привітання відразу в декількох місцях. Новий рік же він святкуватиме на Прикарпатті.

Підсумки року Зеленського: президент виконав лише 22% своїх обіцянок

Новини партнерів

У Зеленського розповіли, скільки витратили на прикрашання ОПУ до Нового року
Під Миколаєвом вандали осквернили сотню могил, поліція нишпорить у пошуках злочинців

Найпопулярніше за тиждень