Підкорив пік Леніна, Казбек і Маттерхорн: у Грузії під час спуску з гори помер український альпініст

Підкорив пік Леніна, Казбек і Маттерхорн: у Грузії під час спуску з гори помер український альпініст
Читать на русском

У федерації альпінізму повідомили, що вживають заходів для повернення тіла українця на батьківщину.

У Грузії 57-річний український альпініст Анатолій Мрачковський помер під час спуску з гори Тетнульд (4 852 м). Він зірвався зі снігового схилу на висоті 3400 метрів.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву Федерації альпінізму і скелелазіння міста Києва.

Відзначається, що спортсмен трагічно загинув у п'ятницю, 2 липня, о 10:30 за місцевим часом. Хоча новина про це з'явилася на офіційній сторінці федерації лише в понеділок, 5 липня.

Анатолій Мрачковський здійснив сходження на вершину гори в рамках навчально-тренувальних зборів, які проводила ФАіС. За чотири години після трагедії альпініст був вертольотом доставлений в місцеву лікарню міста Местії, де лікарями було констатовано його смерть.

У загиблого альпініста залишилися діти. У федерації повідомили, що вживають заходів для повернення тіла українця на батьківщину.

Також повідомляється, що Анатолій Мрачковський був досвідченим альпіністом і не вперше брав участь в навчально-тренувальних зборах. Йому підкорялися такі вершини як пік Леніна (7 134 м), Казбек (5 054 м) і Маттерхорн (4 478 м).

"Анатолій не вперше брав участь в навчально-тренувальних зборах, що проводилися ФАіС Києва, а також самостійно ходив в гори з друзями. Був на піку Леніна, Казбеку, Маттерхорні. Дуже багато ходив в рідних Карпатах. Енергійний організатор, чуйний товариш, люблячий син та батько, закоханий у гори Анатолій завжди залишиться у пам‘яті близьких, рідних та друзів", - відзначили в повідомленні.

Раніше APnews повідомляв, у США від вибуху феєрверку помер воротар збірної Латвії з хокею.

Новини партнерів

У Вишгороді чоловік з мечем влаштував стрілянину під стінами міськради
Таджикистан призвав десятки тисяч солдат через концентрацію талібів в Афганістані

Найпопулярніше за тиждень