Під Запоріжжям у дівчинки розвинулася гангрена через укус змії: сім'я звинувачує лікарів

Під Запоріжжям у дівчинки розвинулася гангрена через укус змії: сім'я звинувачує лікарів
Читать на русском

Медики занадто пізно вкололи сироватку дитині.

У місті Енергодар Запорізькій області маленька дівчинка потрапила в реанімацію після укусу змії. Дитину вкусила гадюка, але лікарі вкололи їй сироватку занадто пізно, в результаті чого у дівчинки розвинулася гангрена.

Про це APnews повідомляє з посиланням на місцеве видання "Субота".

Повідомляється, що шестирічну дівчинку на природі змія вкусила за безіменний палець на лівій руці. Лікарі вкололи сироватку дитині лише через 11 годин після укусу. Як виявилося, було втрачено занадто багато часу, внаслідок чого у дитини розвинулася гангрена.

Як розповіла подруга сім'ї Марія Джунь, діти під час відпочинку з батьками на природі, ловили в траві ящірок, але одна з дівчаток випадково зловила змію, яка вкусила її за палець на лівій руці.

Лікарів звинувачують у тому, що дитині одразу не вкололи сироватку, хоча вона була в наявності у лікарні.

Наразі дитину переведено в опікове відділення для пересадки шкіри в зв'язку з розвитком у дівчинки сухої гангрени в області укусу.

Дівчинка перебуває у тяжкому стані, на неї чекає операція і щонайменше два тижні реабілітації.

"Але могло бути та по іншому, якби не було втрачено дорогоцінний час, коли отрута поширювалася по руці й по всьому організму", - наголосила Марія.

Як розповів головлікар СМСЧ №1 Андрій Бредіхін, антитоксин проти зміїної отрути дійсно був на складі, але хтось допустив помилку, вказавши, що засіб діє до червня.

При перевірці ж з'ясувалося, що термін дії сироватки закінчився ще 30 квітня, тому її не стали колоти дівчинці. В результаті дитині вкололи сироватку вже в лікарні Запоріжжя.

Як повідомляв APnews, на Волині померла півторарічна дівчинка, яку напередодні лікарка відмовилася оглядати, бо "не працює цілодобово".

Новини партнерів

Верховна Рада дозволила продаж державної землі через онлайн-торги
На Одещині чоловік викрав жінку з маленькою дитиною: поліція шукала їх тиждень

Найпопулярніше за тиждень