Під Кропивницьким на день міста виступила баскетбольна команда "Гітлерівці"

Під Кропивницьким на день міста виступила баскетбольна команда "Гітлерівці"
Читать на русском

Діти не бачили в назві цієї команди нічого дивного.

У Кіровоградській області в рамках святкування дня міста Новомиргорода на центральній площі міста виступила дитяча баскетбольна команда "Гітлерівці". Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву мера міста Ігоря Забажана в Facebook.

За його словами, в рамках святкування в Новомиргороді пройшов дитячий турнір з вуличного баскетболу 3 на 3 - стрітболу. І одну з команд діти назвали "Гітлерівці", щоб справити враження.

"Під час святкування Дня міста Гірників на гру в стрітбол одна з команд зареєструвала назву "Гітлерівці". Організатори, представлені співробітниками Новомиргородської міської ради, оперативно зреагували на факт порушення законодавства", - заявив Забажан.

При цьому ряд місцевих видань повідомив, що ведучі змагань все-таки оголошували назву цієї команди. Однак пізніше, після спілкування з учасниками команди, вони погодилися змінити назву, і продовжили участь в змаганнях.

"При розгляді ситуації з'ясувалося, що чотири старшокласники захоплюються комп'ютерними іграми, в яких присутня нацистська символіка, і діти не побачили в назві" Гітлерівці "нічого непристойного", - заявив мер Новомиргорода.

Раніше APnews повідомляв, що в селі Сатанів на фресці в церкві зобразили "палаючими в пеклі" Сталіна, Гітлера і Леніна.

Новини партнерів

РФ чекає поразка в ЄСПЛ, - Мін'юст
Пограбування банку в Києві з іграшковим пістолетом: суд заарештував підозрювану

Найпопулярніше за тиждень