Під Києвом на порозі лікарні померла 53-річна жінка: лікарі відмовились приймати

Під Києвом на порозі лікарні померла 53-річна жінка: лікарі відмовились приймати
Ексклюзив
Читать на русском

Боярську лікарню перепрофілювали під інфікованих COVID-19.

У місті Боярка Київської області біля відділення реанімації районної лікарні від серцевого нападу померла 53-річна жінка. Про це йдеться у сюжеті hromadske, передає APnews.

Лікарі категорично відмовилися приймати пацієнтку у важкому стані, оскільки лікарню перепрофілювали під хворих коронавірусом.

Рідні померлої жінки повідомили, що до них за декілька днів навіть не приїхала швидка медична допомога. Тоді хвороба тільки розвивалася, у жінки були всі ознаки інсульту і їй потрібна була госпіталізація. Тому вони змушені були везти жінку в реанімації самостійно. Вже на порозі лікарні, після відмови у госпіталізації, жінка померла.

«Якби її навіть у неділю прийняли лікарі, навіть у реанімацію, навіть на підлогу, моя мама була б жива», – стверджує донька загиблої.

Відзначимо, що дана лікарня зараз перепрофільована під відділення для хворих з коронавірусом, проте повинні були надати допомогу жінці у критичному стані, зауважують журналісти.

У ексклюзивному коментарі журналісту APnews повідомили, що Боярська лікарня з березня місяця приймає виключно хворих на коронавірус. Інших пацієнтів скеровують у профільні лікарні Київської області.

"Екстрена допомога вирішує з іншими закладами щодо прийому інших хворих. Якщо щось планове - поліклініка працює, там вирішує сімейний лікар.
У нашій реанімації немає жодного місця вільного, всі хворі на COVID-19 лежать. Людину з серцевим нападом там просто нікуди покласти. Нас переформатували з березня 2020 року. Всі відділення: терапія, інфекційне, урологія - все закрите під коронавірус. Інших везуть та направляють в інші заклади. Ірпінь, Вишневе, Обухів, Васильків - там лікарні приймають інших хворих", - заявив заступник головного лікаря центральної районної лікарні Олексій Зубко.

Як повідомляв APnews раніше, Тодуров заявив, що через критичну ситуацію з COVID-19 людей ховають в пластикових пакетах і без відспівувань

Новини партнерів

У збірній України COVID-19 заразилися ще три гравці: чи відбудеться матч зі Швейцарією
У Москві під оплески та крики "Браво" прощалися з Арменом Джигарханяном

Найпопулярніше за тиждень