Під Харковом СБУ знищила схему продажу немовлят за кордон

Під Харковом СБУ знищила схему продажу немовлят за кордон
Читать на русском

Крім цього правоохоронці задокументували факт недбалого ставлення медичних працівників центру до своїх обов'язків. Це призвело до смерті новонароджених.

У Харківській області СБУ знищила схему продажу немовлят за кордон. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу Служби безпеки України.

«Служба безпеки України в Харківській області викрила міжрегіональну групу зловмисників на чолі зі столичними репродуктологами. Ділки налагодили схему «постачання» іноземцям немовлят начебто в рамках програми сурогатного материнства. «Власна» дитина з повним пакетом підроблених офіційних документів обходилася замовнику в 60 тис. доларів», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, до складу організованої групи входили жителі Київської і Харківської областей, в тому числі керівники одного зі столичних центрів репродуктивної медицини.

Зловмисники допомагали іноземцям оформити фіктивний шлюб з громадянками України. Згодом «свої» медики офіційно підтверджували «безпліддя» дружини. Після цього злочинці підшукували сурогатну матір.

Як тільки жінка народжувала дитину, фіктивний шлюб розривали. І іноземець формально отримував право на вивезення дитини за кордон.

Крім іншого, в рамках проведених експертиз СБУ задокументувала факт недбалого ставлення медичних працівників центру до своїх обов'язків. Це призвело до смерті новонароджених.

Зараз зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину за ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Раніше APnews повідомляв, під Дніпром жінка кинула немовля в розбите вікно будинку свекрухи: дитина загинула.

Новини партнерів

У Львові запрацювала перша школа білоруської мови для біженців
Розбите блогером віскі за 205000 грн в магазині виявилося фейком, в пляшці був чай

Найпопулярніше за тиждень