Під час вибуху вантажівки в Гані загинули 17 людей. Відео

Під час вибуху вантажівки в Гані загинули 17 людей. Відео
Читать на русском

Причиною вибуху стала ДТП за участю мотоцикла.

У Гані внаслідок вибуху вантажівки з вибухівкою гірничодобувної компанії вибухнула. Внаслідок вибуху загинули не менше 17 людей, ще 59 людей постраждали.

Про це APnews повідомляє з посиланням на The Guardian.

Інцидент стався у селищі Апіаті поряд із шахтарським містом Богозо. Повідомляється, що вантажівка прямувала в золоту копальню Чирано, яка належала канадській компанії Kinross. У компанії вже підтвердили інцидент, заявивши, що він стався за 140 кілометрів від шахти.

Також, за наявною інформацією, причиною вибуху стало зіткнення вантажівки з мотоциклом. Після аварії спалахнула пожежа, а за 10 хвилин пролунав потужний вибух. На місці вантажівки залишився великий кратер.

При цьому свідки повідомляють, що водій намагався попередити місцевих жителів, щоб вони відійшли від вантажівки якомога далі. У результаті, за словами глави муніципального уряду регіону Престеа-Хуні-Веллі Ісаака Дсамані, поки йдеться про 17 загиблих внаслідок вибуху.

При цьому точну кількість жертв поки що офіційно не підтверджено. Також повідомляється, що до місцевих лікарень було доставлено не менше 57 постраждалих. При цьому, за словами місцевої влади, прилеглі лікарні та поліклініки переповнені постраждалими. Поліція попросила прилеглі села відкрити свої школи та церкви для жертв.

Також заступник генерального директора Національної організації боротьби зі стихійними лихами Седжі Саджі Амедону, внаслідок вибуху було зруйновано понад 500 будівель. Наразі жителям рекомендували покинути цей район на час проведення відновлювальних робіт.

Раніше APnews повідомляв, що у столиці Сомалі прогримів потужний вибух біля міжнародного аеропорту. Внаслідок цього загинули або постраждали десятки людей.

Новини партнерів

Джонсон і Шольц пригрозили Росії, що будь-яке вторгнення в Україну буде серйозною стратегічною помилкою
У Києві лікарі "заробляли" на видачі тіл померлих від COVID-19: поліція завершила розслідування

Найпопулярніше за тиждень