Pfizer і BioNTech безкоштовно нададуть вакцини від коронавіруса всім учасникам Олімпіади

Pfizer і BioNTech безкоштовно нададуть вакцини від коронавіруса всім учасникам Олімпіади
Читать на русском

Відповідно, розраховувати на вакцину зможуть і представники України.

Учасники Олімпійських Ігор в Токіо зможуть отримати безкоштовні щеплення однієї з двох вакцин - Pfizer і BioNTech. Про це APnews повідомляє з посиланням на офіційний сайт Міжнародного олімпійського комітету.

Повідомляється, що МОК підписав меморандум з Pfizer і BioNTech про пожертвування вакцин для учасників Олімпійських та Паралімпійських ігор в Токіо. Сама вакцина передбачена для спорсменов з усього світу.

Свої дози вакцини спортсмени отримають на території своїх країн, і вже звідти вони зможуть поїхати в Японію. Також наголошується, що Національні олімпійські комітети працюватимуть зі своїми місцевими органами влади для координації розподілу вакцин.

"Ми запрошуємо спортсменів і людей, що беруть участь в складах делегацій на майбутніх Олімпійських та Паралімпійських іграх показати приклад і по можливості вакцинуватися. Таким чином посилається потужний сигнал про те, що вакцинація стосується не тільки особистого здоров'я, але також солідарності та обліку благополуччя інших людей в їх громадах", - заявив президент МОК Томас Бах.

Раніше APnews повідомляв, що нардеп і борець Жан Беленюк отримав щеплення від Sinovac. При цьому сам спортсмен зазначив, що восени вже перехворів на коронавірус.

Новини партнерів

Жителям Києва загрожує сильний вітер, оголошено перший рівень небезпеки
С 9 мая синоптики прогнозируют повышение температуры и атмосферного давления, 14-15 мая – сильные магнитные бури

Найпопулярніше за тиждень