Петиція Кондратюка про заборону виступів російських артистів в Україні набрала 25000 голосів

Петиція Кондратюка про заборону виступів російських артистів в Україні набрала 25000 голосів
Читать на русском

Тепер на петицію ведучого повинен відреагувати президент.

Петиція про заборону концертів російських артистів в Україні набрала більше 25 тисяч голосів на офіційному сайті президента України. Тепер її повинен розглянути глава держави. Про це повідомляє APnews.

Автором петиції є український продюсер і телеведучий Ігор Кондратюк. За словами ініціатора, "громадяни країни-агресора насправді не несуть ніякої культури". На своїй сторінці в Facebook Кондратюк вже відреагував на зібрані підписи:

"Отже, 25 тисяч голосів моя петиція зібрала. Чекаємо розгляду Зеленським".

У тексті петиції Кондратюк вимагає заборонити виступи російських артистів до повернення Криму Україні і відновлення контролю над східними кордонами. Втім, телеведучий готовий зробити виняток для ряду росіян.

"Оскільки представники агресора, які промовчали і тим самим підтримали окупацію Криму та розв'язання Росією, їх батьківщиною, війни на східному Донбасі, своїм мовчанням теж несуть відповідальність за агресивні дії Росії. Виняток для заборони допускаю тільки для тих російських представників культури, хто публічно виступив проти російської агресії: письменник Віктор Шендерович, актриса Лія Ахеджакова, музикант Андрій Макаревич та інші", - заявив Кондратюк.

Також продюсер заявив, що виступ артистів "і для росіян-окупантів, і для окупованих ними українців" - це неприродно.

Раніше APnews повідомляв, що в СБУ повідомили, що Моргенштерна пустять в Україну, але виступати він не зможе. Також ми повідомили, що російський репер Баста планує виступити в Києві. Причому це буде вже другий візит артиста в столицю за рік.

Новини партнерів

У Чернігові прощаються з нардепом Антоном Поляковим
Прокуратура проситиме для Мецгера цілодобовий домашній арешт

Найпопулярніше за тиждень