Хабар Холодницькому: першого фігуранта у справі взяли під варту і призначили заставу у понад 40 мільйонів гривень

Хабар Холодницькому: першого фігуранта у справі взяли під варту і призначили заставу у понад 40 мільйонів гривень
Читать на русском

Суд відправив під арешт юриста компанії "Burisma Group" Андрія Кічу з можливістю внесення застави у понад 40 млн гривень

Вищий антикорупційний суд заарештував директора з правових питань компанії Burisma Андрія Кічу з можливістю внесення застави. Він є фігурантом у справі про хабар керівнику САП Назару Холодницькому розміром 6 мільйонів доларів.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні суду 14 червня.

Суддя постановила частково задовольнити клопотання прокурора про обрання Кічу запобіжного заходу. Його відправили під варту з можливістю внесення застави.

"Застосувати до підозрюваного Кіча запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з дня фактичного затримання, тобто до 10 серпня 2020. Визначити заставу 40 млн 358 тисяч 400 гривень", - зачитала рішення суддя.

У разі виходу під заставу Кіча буде зобов'язаний прибувати за першою вимогою до суду або до прокурора, не відлучатися з Києва, повідомляти про зміну місця проживання або роботи, утримуватися від спілкування з іншими фігурантами та носити електронний браслет.

Як повідомляв APnews раніше, ВАКС почав обрання запобіжних заходів затриманим особам, які намагались дати хабар працівникам НАБУ та САП у розмірі 6 мільйонів доларів.

Читайте також:

Новини партнерів

Донбас залишився без українського мобільного зв'язку
США сколихнули нові протести: у Атланті поліцейський застрелив афроамериканця

Найпопулярніше за тиждень