Перші 50 мільйонів вакцин Pfizer прибули до США, починається масова вакцинація

Перші 50 мільйонів вакцин Pfizer прибули до США, починається масова вакцинація
Читать на русском

Компанія Pfizer гарантує 95% ефективність вакцини

Американська авіакомпанія United Airlines вперше доставила вакцини Pfizer з Брюсселя в Міжнародний аеропорт О'Хара, Чикаго, 27 листопада. Кількості препарату вистачить, щоб вакцинувати 25 мільйонів американців, про це повідомляє APnews з посиланням на CNBC.

Перед транспортуванням і розповсюдженням вакцин, фармацевтичним компаніям, авіакомпаніям та інших складовим постачання, включаючи виробників холодильних камер, необхідно отримати дозвіл від FDA - Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів. Це тривалий процес, до якого FDA підходить дуже ретельно.

Прессекретар Pfizer Кім Бенкер заявила, що постачання вакцини в США не будуть здійснюватися до тих пір, поки препарат не схвалить FDA. Її компанія подала заявку на екстрений дозвіл 20 листопада, проте FDA зможе розглянути її лише на наступному засіданні Консультативного комітету з вакцин 10 грудня. Компанія Moderna подала заявку тільки 30 листопада.

За умови, якщо регулятивні органи охорони здоров'я США схвалять одну з вакцин, то лише невелика частина американців зможе отримати свою першу панацею від коронавірусу вже через кілька тижнів.

Вакцини Pfizer та Moderna відрізняються не тільки виробником, а й температурою зберігання. Для транспортування і зберігання вакцини від Pfizer необхідно 70 градусів нижче нуля, для Moderna 37-43 градусів нижче нуля, що відповідає температурі стандартного медичного холодильника, до 30 днів. Виробник Moderna також заявив у характеристиках, що її можна зберігати до пів року при 20 градусах нижче нуля.

Кейс для транспортування вакцини Pfizer
Кейс для транспортування вакцини Pfizer
Вакцина Pfizer
Вакцина Pfizer

За даними The Wall Street Journal, транспортувальний рейс United вимагав спеціальний дозвіл федеральних регулятивних органів для перевезення великої кількості сухого льоду, оскільки вони підтримують низькі температури при перевезеннях.

У жовтні була створена спеціальна група, підконтрольна Федеральною авіаційною адміністрацією, яка займається безпечним, швидким та ефективним транспортуванням вакцин:

"Вакцини потребують підтримку низьких температур під час транспортування, що в деяких випадках вимагає використання сухого льоду - небезпечного реагенту. Ми працюємо з виробниками, авіаперевізниками та аеропортами, щоб максимально точно проінструктувати весь персонал для безпечного перевезення великої кількості сухого льоду в вантажних літаках", - заявив представник ФАА.

Перші партії вакцини Pfizer в США будуть обмежені, але їх буде достатньо для вакцинації 25 мільйонів з 331 мільйона жителів за двоетапною схемою. Компанія планує відправити свої вакцини в Каламазу, Мічиган та Пуурсе.

Інші авіакомпанії також готують свої літаки для транспортування вакцин. Прессекретар American Airlines заявила, що відділ вантажних перевезень вже почав пробні польоти з Майамі в Південну Америку для тестування теплового пакування і процесу оперативного опрацювання, створений спеціально під вакцини.

Більшість авіакомпаній Америки почали виконувати тільки вантажні рейси, щоб хоч якось компенсувати збитки від пандемії Covid-19. Через те, що пасажиропотік цього року непорівнянний з торішніми показниками, авіакомпанії використовують постачання як важіль тиску на уряд, для додаткового виділення коштів на покриття втрати доходів.

"Важливо забезпечити наявність достатньої кількості сертифікованих співробітників та обслуговуючих літаків для транспортування вакцин", - заявила Airlines for America в листі членам Конгресу США 18 листопада.

За інформацією CNBC, деякі з федеральних агентств вже почали поширювати плани вакцинації для працівників, які зможуть їх отримати вже через 2 місяці.

Раніше APnews повідомляв, яка основна різниця між вакцинами Pfizer, Moderna та AstraZeneca.

Новини партнерів

У метро Києва вперше з'явився вагон з вертикальними поручнями. Фото
Владі потрібен запотиличник, щоб вони не розвалили державу - Чаплига

Найпопулярніше за тиждень