Перехворіє 90% населення Землі: епідеміолог заявила, що пандемія коронавірусу може тривати роками

Перехворіє 90% населення Землі: епідеміолог заявила, що пандемія коронавірусу може тривати роками
Ексклюзив
Читать на русском

За словами Ірини Колеснікової, до тих пір, поки серед населення будуть знаходитися неімунні люди, пандемія буде тривати.

Як вважають вчені центру з вивчення інфекційних захворювань при Університеті Міннесоти в США, пандемія коронавірусу може затягнутися на два роки, а під контроль її можна буде взяти тільки після появи колективного імунітету у 2/3 населення Землі.

Редакція APnews поспілкувалася з українськими лікарями, щоб вони розповіли, наскільки такий сценарій можливий в Україні.

В ексклюзивному коментарі APnews завідуюча кафедри епідеміології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Ірина Колеснікова підтвердила, що вірогідність тривалої пандемії досить висока.

Для прикладу епідеміолог навела сьому пандемію холери, яка триває майже 60 років.

"Така ймовірність є. Наприклад, сьома пандемія холери розпочалася у 60-х роках минулого століття і триває дотепер. Щоправда, то кишкова інфекція і все значно важче відбувається, але все одно", - резюмувала Колеснікова.

За її словами, до тих пір, поки серед населення будуть знаходитися люди, які не мають імунітету до коронавірусної інфекції, пандемія буде тривати.

"Це можливо, тому що допоки є неімунні в суспільстві, вони будуть хворіти", - зауважила епідеміолог.

Спеціаліст також розповіла про дві умови, за яких спалахи коронавірусу можуть припинитися і пандемія не буде прогремувати.

"Є два шляхи – або перехворіє відсотків 90 населення або ж з’явиться вакцина і ті, хто ще не інфікувався коронавірусом, погодяться зробити щеплення", - наголосила Ірина Колеснікова.

Як повідомляв APnews, до кінця тижня, 3 травня, в Україні буде 13 тисяч хворих коронавірусом, як свідчить прогноз соціолога.

Новини партнерів

Шмигаль заявив, що в Україні збільшується кількість людей, які одужали від коронавірусу
Мер Черкас про погрози Авакова: Мене ніякими кримінальними справами не залякати

Найпопулярніше за тиждень