Патріот з дітьми в США. Що відомо про гумориста і кандидата в мери Одеси "від Зеленського" Олега Філімонова

Патріот з дітьми в США. Що відомо про гумориста і кандидата в мери Одеси "від Зеленського" Олега Філімонова
Ексклюзив
Читать на русском

Має звання народного артиста України (видав Зеленський в червні 2020 року)

Сьогодні Олега Філімонова - гумориста і телеведучого - представили офіційно як кандидата в мери Одеси від партії "Слуга народу". Він розповів, що посаду запропонував йому сам Володимир Зеленський.

"Це було десь три місяці тому. Він (Зеленський - прим.ред.) запросив мене в адміністрацію, я приїхав з дружиною, ми сіли, пообідали, і він мені запропонував йти в мери. Я зазначу, що дуже довго думав, але все ж прийняв рішення, що піду", - сказав Філімонов в коментарі журналісту.

Редакція APnews розповідає, хто такий Олег Філімонов і яке відношення до політики він має. Відразу спойлер: ніяке. Але хіба це на сьогоднішній день перешкода?

Так, Олегу Филимонову 68 років, родом він з Миколаєва. Український актор театру і кіно, телеведучий, пародист, шоумен, комік і музикант. Філімонов раніше брав участь в команді КВН «Одеські джентльмени», також був ведучим телепередач «Джентльмен-шоу», «Філімонов і компанія», «Камера сміху». Має звання народного артиста України (видав Зеленський в червні 2020 року).

Патріот і гуморист

Олег Філімонов вважає себе патріотом України і Одеси. Він якось сказав: «Я стою на тому, що Україна повинна бути незалежною». Разом зі своїми колегами-акторами Олег Філімонов влаштовував благодійні вистави для військових, які повертаються в Одесу після участі в зоні бойових дій.

У 2016 році Олег Філімонов почав розмовляти українською мовою. Пояснив він тоді це так:

«Я дуже хочу вивчити українську мову, дуже люблю її, я живу в Україні. В Америці я розмовляю англійською, у Франції - французькою, в Італії - зараз вчу італійську та намагаюся розмовляти нею, тому природно, що на своїй Батьківщині повинен розмовляти українською!".

Зараз він живе в Одесі. Має двох дітей. Старша дочка живе в США, молодша - теж в Одесі. Водночас кандидат в мери запевнив, що у 2014 році обірвав усі зв’язки з Росією, попри те, що робота там була його основним джерелом доходу.

Що збирається робити на посту?

На з'їзді партії 31 серпня Філімонов як кандидат в мери коротко висловився про плани на посаді. Поки "про все і ні про що": збирається "повернути Одесі Одесу", зробити її зручною і привабливою як для туристів, так і для місцевих жителів.

"Щоб в Одесі стало комфортно жити, щоб люди хотіли не виїжджати з міста, а приїжджати в це місто, селитися там, будувати сім'ю, йти в школу, вступати до університетів, інститутів, грати на скрипці, грати в футбол", - сказав він .

Він також заявив, що має "дуже потужну" команду, але про людей в списку поки не уточнив. Пообіцяв це зробити через тиждень.

Відзначимо, що свою декларацію на сьогоднішній день Філімонов також не подав. Але у нього ще є час.

Читайте також:

Новини партнерів

У Білорусі силовики затримали понад 170 активістів протягом доби
По закону на посаду голови ДБР потрібно повернути Трубу - Піскун

Найпопулярніше за тиждень