“Пасажири лізуть у бійку”: перевізники пояснили, чому не контролюють кількість людей у маршрутках

“Пасажири лізуть у бійку”: перевізники пояснили, чому не контролюють кількість людей у маршрутках
Ексклюзив
Читать на русском

За словами голови асоціації перевізників, на водіїв маршруток необгрунтовано перекинули всю відповідальність

В Україні продовжується карантин. Люди мають і надалі носити маски, дотримуватись дистанції, а у громадських місцях має контролюватись кількість людей. Так, у транспорті Києва, якій наразі у “жовтій” зоні, кількість пасажирів обмежена і дорівнює кількості місць для сидіння.

Але кияни неодноразово скаржилися, що цей пункт не дотримується у маршрутних таксі. Редакція APnews поспілкувалась з головою “Асоціації перевізників Києва та області” Ігорем Мойсеєнко, який пояснив, чому так відбувається.

За його словами, всі водії знають про це правило, оголошення розвісили і у маршрутках для пасажирів. Але на цьому фоні у водіїв постійно виникають конфлікти з пасажирами.

“Людина заходить, бачить, що кількість вже перевищує норму і заявляє, що виходити не буде. Всі кажуть, що за цим має слідкувати водій, але ж пасажирам це легче зробити - зробити зауваження хоча б”, - прокоментував проблему Ігор Мойсеєнко.

Він пояснив, що у міському громадському транспорті водій відгороджений від пасажирів, і якщо він бачить порушення, то може закритись у кабіні, викликати поліцію, і чекати, коли приїдуть правоохоронці.

“У нас так зробити не можна, адже водій у доступі і часто бували ситуації, що люди просто лізуть у бійку. Я вважаю, що людина сама розуміє: якщо вона заходить на стоячі місця і маршрутку зупиняє поліція, то нехай не водій оплачує цей штраф, а пасажир - він же бачив, що був зайвим. І тільки таким чином система може спрацювати”, - вважає голова асоціації перевізників.

Він також наголосив, що водії маршруток просто не в змозі слідкувати за кількістю пасажирів, за носінням масок, і при цьому керувати транспортом і слідкувати за дорогою.

“Ось дивіться: є у маршрутці 20 пасажирів, і заходить 21 пасажир без маски. Ну гуртом же легше цій людині зробити зауваження! А якщо це компанія з 2-3 людей… ну водій не буде у бійку лізти. На нас перекинули відповідальність, а пасажири самі порушують, бачать порушення, і скаржаться потім, що водій пустив пасажира без маски і не зробив зауваження. Я вважаю, що це неправильно”, - підсумував Ігор Мойсеєнко.

Раніше APnews писав, що у маршрутках Києва та області можуть підняти ціну на проїзд.

Читайте також:

Новини партнерів

В Україні коронавірус підтвердили у понад 10 тисяч медиків
Віце-канцлер Німеччини заявив, що Лукашенко втратив легітимність

Найпопулярніше за тиждень