Папа Римський пообіцяв відпустити гріхи всім охочим і дав "святу інструкцію"

Папа Римський пообіцяв відпустити гріхи всім охочим і дав "святу інструкцію"
Читать на русском

Прощення можливе лише за умови дотримання правил Понтифіка

Папа Франциск оголосив загальну індульгенцію для всіх, хто вшанує пам'ять Святої Діви Марії. Про це повідомляє APnews з посиланням на Televisa News.

Під час своєї проповіді 8 грудня, присвяченої до дня свята Непорочного зачаття Діви Марії, Папа Франциск заявив про необхідність відпущення гріхів в період пандемії. Глава Ватикану наполіг на дотриманні карантинних норм та назвав це головною умовою для "всенародного пробачення":

"У нинішній ситуації обдарування індульгенції - головний подарунок для літніх, хворих, які помирають і ізольованих пандемією людьми. Саме через Covid-19 Ватикан прийняв рішення відмовитися від масових зборищ в цей святий день. Молитва, прояв милосердя і відкрите до прощення серце - найцінніші для Богоматері. Ви можете піднести квіти до її вівтаря в вашому домі".

Понтифік дав коротку інструкцію дій для вшанування пам'яті Пресвятої Богородиці в умовах пандемії Covid-19:

  • підготуйте місце для молитви у своєму будинку
  • використовуйте засоби масової інформації й технології, щоб приєднається до решти парафіян
  • моліться за Святішого Отця
  • прославляйте зі своїми родичами
  • відвідуйте повну месу
  • причастіться

Франциск заявив, що його прощення торкнеться всіх людей, які приєднаються до свята Діви Марії при дотриманні карантинних обмежень:

"Усвідомлюючи це темний час, Святіший Отець запропонував цю поблажливість всім католикам, які приєднаються до святкування при дотриманні вимог індульгенції", - йдеться в заяві Франциска.

"Попросімо Пресвяту Богородицю відвідати наші будинки. Відкрийте для неї ваші серця, щоб вона змогла благословити та захистити нас".

Кожні 25 років римо-католицька церква відпускає гріхи всіх охочих під час ювілейних років. Цей рік милосердя не став винятком, 8 грудня розпочинається знаменний рік Святого Йосипа, який триватиме рівно рік - до 8 грудня 2021 року.

Раніше APnews повідомляв, Ватикан намагався приховати позицію Папи Римського на рахунок ЛГБТ-шлюбу.

Новини партнерів

Під Хмельницьком "тверезий водій" приїхав на виклик п’яним та втік на авто клієнтки
"Жорстоко і недоречно": Нардеп Качура розгромив однопартійців за ідею штрафувати за пластикові пакети

Найпопулярніше за тиждень